ИЗГОРЕЛИ су косачице, кошнице, моштво алата, разних предмета и већи део кровне конструкције велике зграде некадашње Земљорадничке зграде "Кооператива", у насељу Шибовска, двадесетак километара од Прњавора.


Ватра је, у суботу после 13 часова, највећу штету причинила крову и унутрашњости зграде коју користи Српска православна Црквена општина Шибовска, а у њој две косачице, пет кошница и мноштво разног алата и других предмета. Четири ватрогасца прњаворске ватрогасне јединице, са два возила, након двочасовне борбе, успели су да обуздају ватру, као и њено ширење на оближње објекте које користе ФК Борац, "Кооператива", и оближња црква.


Сазнајемо да је изгорели део објекта у власништву општине. На лицу места се нашла и полиција, а како "Новости" незванично сазнају,


пожар је проузроковало паљење корова.

- Група мештана, присталица Борца, крчећи и палећи коров уз просторије свог клуба, није уочила да су у шибљу налазе и четири старе аутобуске гуме, које су убрзо распламсале ватрену буктињу. Ватру су распириле и старе даске, а поготово мед у саћу кошница у којима, срећом, није било пчела - каже наш извор.


Прочитајте још: Ватра прогутала око 300.000 КМ!


Ипак, пожртвовани ватрогасци зауставили су ширење ватре, док је, срећом, само "димна завеса" направила мању штету на вишим околним објектима.


РАНИЈЕ СТРАДАО И МАГАЦИН

ОВО није први објекат који се нашао на удару ватре у кругу бивше Земљорадничке задруге "Кооператива" у Шибовској. Како су "Новости" писале, пре готово пет година, ватра је прогутала магацин. Остало је питање ко је и зашто потпалио ватру, с обзиром на то да то напуштено складиште уопште није имало електричну енергију.