Председник Социјалистичке парије: Бивши социјалисти доживљавају власт као плен

Novosti Online / С. М.

30. 01. 2020. у 14:55

Председник Социјалистичке парије: Бивши социјалисти доживљавају власт као плен

Петар Ђокић - фото: Д. Поздеровић

Председник Социјалитичке партије Петар Ђокић изјавио да је група бивших чланова ове партије која је формирала Независни клуб посланика показала шта им је циљ и да власт доживљава као плен
Председник Социјалитичке партије Петар Ђокић изјавио је у Дервенти да је група бивших чланова ове партије која је формирала Независни клуб посланика у Народној скупштини Републике Српске захтевом да преузме све функције које припадају социјалистима показала шта им је циљ и да власт доживљава као плен. Ђокић је поручио да нико не може злоупотребљавати СП и њен идентитет.


- Ако су тражили од лидера СНСД Милорада Додика да они преузму власт то показује шта им је био циљ. Ми смо се разишли због тога што нисам могао да испуњавам њихове личне захтеве и очекивања, рекао је Ђокић у Дервенти где је присуствовао прослави 26 година постојања Општинског одбора СП.


Он је истакао да, за разлику од ове посланичке групе која се сада назива Независни клуб посланика у Народној скупштини РС, социјалисти власт доживљавају као систем који служи народу да креира и ствара добар амбијент за живот, да помаже и подстиче развој Републике Српске.


Ђокић је нагласио да власт није плен, већ резултат избора људи који могу на најбољи начин да обаве одређене послове.


-За група показала је шта њихова намера и уверен сам да ће такав покушај пропасти. Ми смо партнер СНСД и другим коалиционим странкама. Никада нећемо ићи за испуњењем личних интереса и захтава, а да нарушимо основне принципе наше партије, рекао је Ђокић.


Он је истакао да је СП опстала у најтежим временима, захваљујући вјери њених људи у основне принципе, који су увек спремни да доносе одлуке које ће то да штите.


Прочитајте још: Формиран Независни клуб посланика Социјалистичке партије


Иначе пет посланикаСП је напустило Клуб ове странке и формирало Независни Клуб СП. Они траже оставку Ђокића на место председника СП и смену са места министра енергетике и рударства РС јер сматрају да је вукао лоше потезе око додела концесија у Српској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације