ОКРУЖНО јавно тужилаштво у Бањалуци затражило је одређивање једномесечног притвора Урошу Шувири (38) из Брода, осумњиченом за убиство Здравка Босанчића (87) из села Горње Ратково код Рибника.

Портпарол ОЈТ Бањалука Маја Ђаковић Видовић каже да се Шувири на терет ставља да је 26. јануара око 22 сата убио Босанчића у његовој кући у Горњем Раткову.

- Осумњичени је, након краћег вербалног сукоба, тупо-тврдим средством задао више удараца оштећеном у пределу главе, услед чега је Босанчић на месту остао мртав - рекла је Ђаковић Видовић.

Она каже да је притвор предложен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак утицајем на сведоке, као и због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дело. О предлогу за притвор одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Без разлога за панику: У Републици Српској нема заражених корона вирусом


Шувира је радио као чобанин на имању Босанчића, чија се породица бави пољопривредом и сточарством и власници су великог стада оваца. Поред плате за чување оваца, Шувири су обезбедили и кров над главом. Мештани причају да је чобанин био изразито тешке нарави када попије и верује се да је управо то допринело убиству. Наводно је од газде тражио да му да још ракије, а када је он то одбио дошло је до свађе током које је Шувира ударио старца тупим предметом по глави.


ЛЕЖАО У ЗАТВОРУ

УРОШ Шувира већ је одлежао осам година затвора због убиства Мухамеда Беширевића (75) у Броду. Злочин се догодио у јулу 2007. године. У пресуди се наводило да је у ноћним сатима ушао у кућу жртве и викао му да се клони његове мајке. Дошло је до туче у којој је брутално претукао Беширевића, који је подлегао од повреда главе.