БАЊАЛУЧКА полиција трага за двојицом разбојника који су под претњом пиштољима опљачкали радника приватне фирме и отели му око 20.000 марака пазара које је намеравао да положи у банку.


Разбојништво се догодило у понедељак око 17 часова испред улаза у НЛБ банку код старе аутобуске станице у центру Бањалуке. Извор близак истрази открива да су се разбојници мотоциклом скутером довезли до банке, те да су обојица били маскирана мотоциклистичким кацигама.


- Разбојници су сачекали да радник дође пред банку и чим је изашао из службеног возила у њега су уперили пиштоље, тражећи да им преда торбе с новцем. Радник је торбе спустио на земљу. Када је видео да су разбојници спустили оружје, то је искористио, зграбио једну торбу и утрчао у банку - прича извор близак истрази.

Разбојници су након тога с једном торбом сели на скутер и одвезли се према Парку Петар Кочић и побегли. Пљачку су снимиле и надзорне камере са оближњих објеката и снимци су изузети како би се преко њих покушао утврдити идентитет разбојника.


У полицији сумњају да је пљачка била "типована", јер су разбојници очигледно имали информацију да радник носи већи износ новца, а знали су и тачно време када могу очекивати његов долазак у банку.

Занимљиво је и да је идентична пљачка извршена је у новембру 2017, само стотињак метара даље од НЛБ банке. Тада су двојица маскираних разбојника, усред бела дана, од В. К. отели око 100.000 КМ. Жртву су сачекали да изађе из мењачнице, а након пљачке су побегли на скутеру.


Прочитајте још: ПЉАЧКА У БАЊАЛУЦИ: Наоружани разбојник отео 700 КМ из кладионице


У децембру исте године на сличан начин је опљачкана Уникредит банка у насељу Обилићево. Тада су два разбојника маскирана мотоциклистичким кацигама утрчала у пословницу и претећи пиштољем разоружали радника обезбеђања, да би од радника на шалтеру украли између 10.000 и 15.000 марака. Након пљачке побегли су скутером. Ниједна од ових пљачки није расветљена, а у полицији на одбацују могућност да се ради о истим разбојницима.


ИСТРАГА У ТОКУ

ПОРТПАРОЛ ПУ Бањалука Данијела Мучибабић каже да се разбојништво догодило у Улици Милана Тепића, а извршила су га два маскирана и наоружана разбојника.

- Разбојништво је извршено над радником приватног предузећа, који није повређен. ПУ Бањалука предузима све истражне радње у циљу проналажење извршилаца и расветљавања тог кривичног дела - рекла је Мучибабићева.