Формиран Независни клуб посланика Социјалистичке партије

Novosti Online / О. М.

уторак, 28. 01. 2020. у 19:47

Формиран Независни клуб посланика Социјалистичке партије
Пет посланика Социјалистичке партије у Народној скупштини РС формирало је независни клуб посланика СП
Пет посланика Социјалистичке партије у Народној скупштини РС формирало је независни клуб посланика СП који ће функционисати у том формату до оставке Петра Ђокића са места председника СП.


То су, након седнице клуба, на конференцији за медије саопштили посланици СП. Народни посланик Максим Скоко рекао је да њих пет остаје при раније изнесеним ставовима.


- Наш захтев је да се Ђокић повуче места председника партије и министра у Влади РС и јединствени смо да у томе истрајемо. Формирали смо независни клуб који ће функционисати у овом формату док се Ђокић коначно повуче, што ће се десити врло брзо. До тада, имамо капацитет од пет посланика, а имамо и захтев чланства да путем наших кадрова промовишемо програмска решења Социјалиста, што са Ђокићем на челу једноставно није могуће - рекао је Скоко.


Народни посланик Горан Селак нагласио је да Ђокић још има прилику да се повуче, да се извини чланству Социјалистичке партије и да на миру реши личне проблеме са законом и одговори на оптужбе које оптерећују СП.


- Инсистирамо на јединству у партији, поштовању партијских аката и провођењу политика Социјалистичке партије. Ђокић још има шансу да се искупи и допринесе консолидацији партије у изборној години. Што се тиче клуба посланика, настављамо јединствено, имамо подршку чланова партије и инсистирамо на решењима проблема у којима се партија налази због самовоље Петра Ђокића - каже Селак.


Посланик Саво Вулић изјавио је да клуб посланика не прихвата досадашње нелегалне одлуке председника и покушаје да се из партије избацују људи који указују на проблеме.


- Не можемо прихватити одлуке о искључењу наших другова, поготово јер ни сама седница Главног одбора није заказана по статуту, али и због чињеница да су гласали и људи који нису чланови ГО и да је неким члановима био забрањен улаз у салу и још много тога није било регуларно, али то је нешто што смо очекивали. Сада је битно да настављамо сложно, да имамо подршку базе и да не одустајемо од захтева за смену - каже Вулић.


Посланик Ристо Марић је нагласио да је формирање клуба одлука која ће бити на снази до испуњења захтева народних посланика и чланова СП, односно док се не десе неопходне промене у руководству партије.


- Остајемо при ставовима и политикама СП и инсистирамо на јединству социјалиста и даљем развоју партије који није могућ са Ђокићем на челу. Са пет посланика, очекујемо и скори договор око учешћа у власти и расподели функција са 8.77% од 12,28% колико је било учешће Социјалистичке партије, с тим да су у питању само позиције које су и до сада припадале СП - рекао је Марић.


Андреа Дорић захвалила је на подршци које им стиже из читаве Републике Српске, те поручила да је време да СП слободно живи и ради, без терета афера, самовоље и нелегалних одлука појединаца.


Прочитајте још: Ђокић не да своју фотељу: Бурна седница Главног одбора Социјалистичке партије у Добоју због искључења функционера


- Хвала свим члановима на огромној подршци, а ми настављамо даље као независни клуб посланика Социјалистичке партије. Циљ нам је сложна и снажна Социјалистичка партија и знамо да уз себе имамо искрене социјалисте из читаве Републике Српске – истакла је Дорић.