Дарко Голић, анестезиолог осумњичен за обљубу 36-годишњег пацијента, остаје у притвору КПЗ Бањалука јер је кривично веће бањалучког Основног суда одбило жалбу његове одбране као неосновану.


То је "Новостима" потврдио Голићев бранилац Јевто Јанковић наводећи да је кривично веће подржало став судије за претходни поступак да се притвор одређује због опасности да ће боравком на слободи осумњичени утицати на сведоке, те да ће поновити кривично дело.


- Стављам се тужиоцу на располагање 24 сата дневно и молим све наводне сведоке да сами оду код тужиоца и кажу шта хоће, а надам се да ће рећи истину, јер ће овај случај решити материјални трагови и вештаци - рекао је Јанковић.


Он сматра да је закључак суда, када је реч о притвору, неозбиљан и неоснован.


- Очекивао сам да ће закључак кривичног већа бити образложен, а овде испада да је Голић једини доктор на свету који ће аваксом преко васионе стићи у шок собу да понови кривично дело. То је немогуће! А то зна сваки обичан човјек и јавност, која Голића воли, јер је врхунски стручњак и неће да верује у ове неосноване оптужбе - рекао је Јанковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дарко је обљубио пацијента који је отац двоје деце: Ово је лекар који је осумњичен због блудних радњи


Он тврди да ће Голић накнадно одлучити да ли ће кренути у штрајк глађу, као што је најављивао.


- Њему је живот свакако угрожен, јер је преживео два инфарка, о чему смо предочили и медицинску документацију. Понављам да је од здравства стање горе још само у правосуђу. Овде су се појавили бројни лешинари из правосуђа и међу лекарима, што ћемо и доказивати - истакао је Јанковић.