Припадници бањалучке полиције у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет и Полицијском управом Добој ухапсили су осам особа у акцији кодног назива "Ескорт 2".


"Независне" незванично сазнају да су у акцији ухапшени Невена Самарџија, Дарко Лакић, Бојан Ћирић, Срђан Шућур, Александар Штркић, Сара Милојевић, Невен Нешковић и Симеун Пантић.


Они су ухапшени због сумње да су извршили кривична дела "Неовлашћена производња и промет опојних дрога", "Омогућавање уживања опојне дроге", "Изнуда", "Зеленаштво", Изазивање опште опасности" и "Угрожавање сигурности".


Такође сазнајемо да су извршени претреси на више локација у Бањалуци и Добоју.


Један од претреса извршен је у бањалучком насељу Дебељаци, а како сазнајемо тамо је претресена кућа Дарка Лакића који је међу ухапшенима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Похапшена “Пица мафија”: Достављали дрогу на кућну адресу, а ово им је била шифра


Мештани су за "Независне" рекли да су видјели полицијске аутомобиле и специјалце који су претресали Лакићеву кућу али не знају зашто. Нису желели да коментаришу комшију ни по питању да ли је иначе био проблематичан.


"Били су јутрос ту специјалци, претресали су кућу, али не знам зашто. Не знам ни јесу ли нешто пронашли, само су након неког времена отишли. Ми не знамо шта је у питању", каже мештанин.


Објављен је и снимак муњевите акције хапшења једног од осумњичених. На видеу се види како припадници полиције прилазе аутомобилу и из њега извлаче осумњиченог.

(nezavisne.com)