Развојни пројекти у Семберији, за чију реализацију је неопходна сарадња републичких и локалних власти, били су главна тема састанка градоначелника Бијељине Миће Мићића са Недељком Чубриловићем, председником Народне скупштине Републике Српске и народним посланицима из Бијељине, одржаног јуче у Градској управи.


Разговарали су о десет великих пројеката за чије остварење је неопходна сарадња свих нивоа власти и институција.


- Највише речи је било о регионалном пројекту ауто-пута од Београда до Бањалуке који ће се градити и преко територије града Бијељина, јер ће изградња ове важне саобраћанице отворити за наш нове перспективе и могућности разоја каже нам Мићо Мићић, градоначелник Бијељине.


- Разговарали смо и о пројекту гасификације, који је дошао до самог краја, али и проблему загађености ваздуха у Бијељини. Коришћење неквалитетних извора топлотне енергије, попут угља, довело је до тога да загађеност ваздуха буде један од озбиљних проблема у Бијељини. Гасификација домаћинстава и Градске топлане значајно би утицала на смањење овог проблема.


Било је речи и о додели земљишта граду за изградњу спортске дворане, која је планирана поред тржног центра „Робот“, али и о земљишту за изградњу нове пословно-индустријске зоне, јер су плацеви на досадашњим пословно-индустријским зонама распродати.


- Ускоро почињемо изградњу нове аутобуске станице, што је посао који Градска управа није могла завршити без Владе, јер је земљиште на којем се налазила стара жељезничка станца у републичком власништву. То није једини заједнички посао, неке пројекте у Бијељини потпуно финасира Влада или се реализују заједничким средствима из републичког и локалног буџета. Развој наше заједнице може бити потпун једино сарадњом свих нивоа власти – закључио је Мићић.


Председник Народне скупштине Републике Српске, у разговору са градоначелником Мићићем и бијељинским посланицима упознат је са перспективама развоја Бијељине и овог дела Републике Српске.


Прочитајте још: Председник парламента РС подржао трасу аутопута коју тражи Бијељина


- Највише ријечи је било о инфраструктурним пројектима који ће Бијељину задржати на досадашњем курсу развоја, јер се у овој локалној заједници размишља стратешки, односно дугорочно. Разговарали смо о начину синхронизације рада Владе, односно, Скупштине Републике Српске и Градске управе, како бисмо започете послове најефикасније урадили. Градоначелник Мићић ће имати подршку за пројекте чија реализација је на подручју Града Бијељина у току. С обзиром на то да је Бијељина град са неколико хиљада студента, као и и да има средњошколски центар, разговарали смо и о стварању бољих услова за младе људе који своју будућност виде у овом граду - рекао је Чубриловић.