Здравко Босанчић (87) из села Горње Ратково код Рибника пронађен је мртав у својој кући и сумња се да је убијен. Због сумње да је починио злочин ухапшен је један мушкарац, над којим је у току криминалистичка обрада.

Како сазнају Новости Босанчић се бавио пољопривредом и сточарством, власник је великог имања и стада оваца. Према незваничним информацијама истражиоци сумњају да га је убио један од чобана који је код њега био запослен.

Портпарол Окружног јавног тужилаштва Бањалука Маја Ђаковић Видовић потврдила је да је пронађено тело Босанчића, те да је увиђај извршила дежурни тужилац Жана Бојић и полицијски службеници ПУ Мркоњић Град у присуству лекара судске медицине.

- Дежурни тужилац је наложила да се предузму све потребне истражне радње и мере на утврђивању свих околности проналаска беживотног тела, а наложена је и обдукција која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске. Једно лице је лишено слободе и над истим је у току криминалистичка обрада - рекла је Ђаковић Видовић.