Драма на седници главног одбора социјалистичке партије: Незадовољни ушли у салу и траже oбраћање Ђокића (ФОТО)

Novosti Online / С.М.

недеља, 26. 01. 2020. у 15:12

Драма на седници главног одбора социјалистичке партије: Незадовољни ушли у салу и траже oбраћање Ђокића (ФОТО)

Фото: Независне новине

Чланови Социјалистичке партије, који су незадовољни последњим дешавањима у странци, насилно су ушли у просторију у којој би требало да буде одржана седница Главног одбора странке
Чланови Социјалистичке партије, који су незадовољни последњим дешавањима у странци и сменама које је урадио председник СП РС Петар Ђокић, насилно су ушли у просторију у којој би требало да буде одржана седница Главног одбора странке.


Чланови Главног одбора СП су тражили да интервенише полиција и избаци из сале оне који нису позвани на седницу.


Они то одбијају и захтевају да им се обрати Петар Ђокић. У сали се осим униформисаних полицајаца налазе и инспектори у цивилу Полицијске управе Добој. Седница Главног одбора Социјалистиче партије треба данас да се оржи у Добоју и почетак је био најављен за 12 сати, али с ез асада не зна када ће почети!


Седница се одржава након што је из Социјалистичке партије председник Петар Ђокић искључио председника Градског одбора у Бањалуци Горана Селака, шефа Клуба посланика у Народној скупштини Максима Скоку и бившег министра Миленка Савановића.


Члан Социјалистичке партије Ратко Јокић рекао је да му није дозвољено да присуствује Главном одбору партије, која се одржава у Добоју, због чега онемогућава остале чланове да присуствују сједници.Јокић је окупљенима испред сале где треба да буде одржан Главни одбор рекао да, према Статуту партије, има право да присуствује сједници.


Он је позвао на јединство СП и замолио да му се дозволи да се обрати на Главном одбору.


Како преноси РТРС Жељко Грбић, секретар ГО СП Бањалука, истакао је да он и остали незадовољни чланови траже поштовање Статута странке и тврде да Селак, Скоко и Савановић нису искључени.Према незваничним информацијама Горан Селак, Максим Скоко и Миленко Савановић које је Петар Ђокић, лидер социјалиста искључио из странке налазе се на седници Извршног одбора странке која је у току, и такође се одржава у Добоју.


Наводно седници Извршног одбора присуствује и Ђокић.


Прочитајте још: Петар Ђокић на мети Републичког тужилаштва РС


Селак, којег је Ђокић, лидер социјалиста искључио из странке наводно је маилом јавио да неће доћи на седницу Главног одбора.

У изјави за РТРС, Ђокић је рекао да скуп, који је у суботу одржан у Бањалуци у организацији градског одбора, није организовала странка, и да су, приликом његовог сазивања, злоупотребљени лични подаци чланова.


Њихов покушај дестабилизације партије није и неће успети – рекао је Ђокић.

Коментари (1)