У ОРГАНИЗАЦИЈИ Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке, у Требињу је одржана Светосавска хуманитарна аукција слика за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици.

Светосавска хуманитарна аукција представља значајну финансијску подршку пројекту изградње Дневног центра, који је намењен за 144 деце и младих са потешкоћама у развоју и који живе на подручју Косова и Метохије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СП РС са 5.000 км подржаће изградњу дневног центра на КиМ

- То је први дневни центар на Косову и Метохији. Биће то поклон Републике Српске - 714 квадратних метара, укупне вредности 280.000 евра. У овом тренутку сакупили смо 105.000, а верујем да ћемо успети и да обезбедимо остатак, како бисмо га изградили и поклонили деци на Косово у Метохији - рекао је Милорад Арлов, председник Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Дневни центар у Косовској Митровици већ је у изградњи, а досад је завршено више од једне трећине радова.

- Нажалост, много је оних којима је тај центар потребан. Њих 144, на број становника од око 100.000 Срба који живе на северу Косова и Метохија. Дневни центар је под кровом, око једне трећине посла је завршено, и сада су потребни уређење и опремање. Верујемо да ћемо успети - додао је Арлов.

Изложбу је отворио градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

- Заједно са свима вама који сте вечерас овде, желимо поручити да Срби и српска деца нису препуштени случају, нити је света српска земља од нас заборављена - истакао је Ћурић.

Циљ је да Дневни центар "9. јануар" у Косовској Митровици буде отворен на празник Преображења Господњег, 19. августа ове године.

ПОКЛОН УМЕТНИКА

Слике за аукцију су донирали ликовни уметници из Србије и Црне Горе, а придружили су им се и сликари из Удружења ликовних уметника Источне Херцеговине "Милорад Ћоровић".

По цени од 500 КМ, слике ће у галерији Културног центра бити понуђене до 1. фебруара.