Окружни суд у Бањалуци осудио је Д. Б. (37) из тог града на осам година затвора због сексуалног злостављања своје 14-годишње ћерке!


Отац монструм оглашен је кривим за обљубу са дететом млађим од 15 година због чега му је изречена казна од седам година затвора, док је годину и по добио за упознавање деце са порнографијом. Казне су му обједињене у јединствену од осам година затвора.


Ради се о случају који је у марту прошле године шокирао Бањалуку, када су у јавност испливали детаљи шокантног злостављања. Случај је откривен након што се девојчица поверила пријатељицама у школи. Наводно су разговарале на тему сексуалног образовања ученика, када је девојчица одлучила да се повери другарицама.


- Испричала им је да је имала сексуалне односе са оцем, што је њих шокирало. Пријатељице су јој рекле да то није нормално и саветовале су је да то пријави и затражи помоћ - појашњава извор близак истрази.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СУМЊЕ ЗА СИЛОВАЊЕ ДЕВОЈЧИЦА: Меленчанин панично тражи браниоца


Према пријави, те исказу девојчице њу је отац злостављао у њиховој породичној кући у време када су остајали сами, искориштавајући одсуство супруге која је наводно с другим дететом била у болници.


Ради заштите жртве име оца монструма нећемо објавити.


У изречену казну Д. Б. је урачунато време у притвору од марта прошле године. Одлуком суда притвор је продужен до правоснажности пресуде.