Радован (50) малолетници (13) слао голишаве снимке: Бањалучанин ухапшен због педофилије

О. МАТАВУЉ

23. 01. 2020. у 21:50

Радован (50) малолетници (13) слао голишаве снимке: Бањалучанин ухапшен због педофилије

Depositphotos

Њега је разоткрила организација "Стоп педофилима"

БАЊАЛУЧКА полиција привела је Радована Шиканића (50) из тог града због сумње да је на "Фејсбуку" слао своје голишаве фотографије и снимке на профил наводне 13-годишњакиње.

Иза профила девојчице крили су се чланови организације "Стоп педофилима", који су разоткрили манијака и објавили спорне преписке на друштвеним мрежама.

Данијела Мучибабић, портпарол ПУ Бањалука, каже да је осумњичени идентификован, и да је над њим извршена криминалистичка обрада због сумње да је починио кривично дело искоришћавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела сексуалног злостављања или искоришћавања детета.

- Полицијски службеници су путем друштвених мрежа и медија дошли до сазнања да је извршено кривично дело. Оперативним радом идентификован је починилац Р. Ш. код кога су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дела - рекла је Мучибабићева.

Прочитајте још - Девојчица (12) из Сурдулице не сме да изађе на улицу јер се плаши манијака (32) који јој је на Инстаграму слао порно слике

Незванично сазнајемо да је од Шиканића одузет мобилни телефон са којег се логовао на "Фејсбук" и "Месинџер", и "девојчици" слао спорни садржај. Са тим је упознато Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци које је наложило полицији да им, након комплетирања предмета, достави извештај о почињеном кривичном делу.

Из објављене преписке видљиво је да је Шиканић контактирао са измишљеном девојчицом инсистирајући на дописивању иако му је дала до знања да има 13 година, да је шести разред, што њему није сметало. Пише јој је да никоме не сме говорити да се дописује с њим, јер је доста старији, а потом јој је слао експлицитне фотографије и снимке на којима се "чеше" о "оно", наводећи да су то "мушке ствари". Наводно је слао и фотографије свог полног органа и покушавао је убедити да комуницирају видео-позивом, што су чланови групе одбили због "страха да бака не уђе у собу".

РАЗОТКРИЛИ ДЕСЕТИНЕ ПЕДОФИЛА

СТРАНИЦА "Стоп педофилима" функционише тако што њени чланови направе профиле малолетница, чекајући да им се јаве сексуални предатори. Потом се упусте у дописивање и када то поприми обележје кривичног дела све јавно објаве на својој фејсбук-страници уз обавезно контактирање са истражним органима. На тај начин разоткрили су десетине педофила у региону, међу којима и двојицу из Бањалуке.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације