Градоначелник Бијељине, Мићо Мићић потврдио је за „Новости“ да се, у среду вече, са сарадницима из града, састао са српским чланом Председништва БиХ и лидером СНСД, Милорадом Додиком у Лакташима.

Реч је, каже Мићић, о званичном састанку на ком је био, са сарадницима, као и премијер РС, Радован Вишковић, са својом екипом, „а састанку је присуствовао и Милорад Додик“.Са Мићићем је био његов заменик Предраг Јовић, донедавни заменим министра за избеглице у Савету министара БиХ.

-Нити смо било када, нити сада имали сусрет у тајности, јер то, пре свега, није обележје мог рада, нити је било, нити јесте нити ће бити -каже Мићић.

- Разговарали смо о капиталним инвестицијама за Бијељину и Семберију. Пре свега смо разговарали о потребним улагањима за решавање водоснабдевања на најбољи начин у овом делу Републике Српске, као и за изградњу Дринског насипа и регулацију других река, које изазивају поплаве, а самим тим и велике штете.Било је речи и о потреби изградње Студенстког дома, што је насушна потреба нашег града, који је, одавно, и „град студената“, који долазе из свих крајева РС, Ф БиХ, али и из Србије и других земаља.

Мићић уверава да није било речи о локалним изборима који су у октобру ове године, ни некој, евентуалној, зеједничкој стратегији.Градоначелник Бијељине, који је и на челу ГО СДС и потпредсеник СДС, тврди да није било ни речи о сарадњи две странке.

-Не искључујем могућност сарадње са странком на чијем је челу Додик, ако се добро покажу када је реч о поменутим пројектима који су од највеће могуће потребе за Бијељину и Семберију – каже Мићић. -Било каква прича сада, о сарадњи, нема резона, а све што су само манипулације.