ОКРУЖНО јавно тужилаштво у Бањалуци затражило је одређивање једномесечног притвора Дарку Голићу, начелнику Клинике за анестезију и интензивно лечење УКЦ РС, због сумње да је обљубио пацијента у коми!

То је потврдио његов бранилац, адвокат Јевто Јанковић, наводећи да ће о притвору одлучивати Основни суд у Бањалуци. Гoлић се терети за кривично дело обљубе над немоћним лицем, односно 36-годишњим пацијентом, иначе оцем двоје деце.

Јанковић каже да се у знак протеста и стања шока, у којем се нашао због хапшења, Голић брани ћутањем.

- Истражним органима је рекао: "Урадите све што треба. Ја сам спасао човека по својој етици, а то зашта ме сумњичите нисам урадио". Уздамо се у материјалне доказе - рекао је Јанковић.

Он тврди да ће сви бити шокирани када се сазна шта је истина. На питање ко би Голићу желео да смести тако нешто, Јанковић је кратко рекао: "Видећете!". Појаснио је да се ради о стручном лекару са 35 година стажа, који није члан владајућих странака.

- Очекивао је захвалност јер је спасао живот младом човеку. Након 52 дана коме, Голић је том човеку спасао живот. Ја се, као човек, па тек онда као адвокат, ужасавам доктора који су захваљујући странци постали "стручни и паметни" - рекао је Јанковић, алудирајући на сведоке који терете Голића.

Брат осумњиченог, Драгомир Голић, само је кратко рекао:

- Правда је спора, али достижна!

Прочитајте још - Дарко је обљубио пацијента који је отац двоје деце: Ово је лекар који је осумњичен због блудних радњи

Ради заштите жртве, али и истраге, у тужилаштву и полицији не желе да откривају конкретне радње које се Голићу стављају на терет. У јавности се препредају разне приче о пипкању, љубљењу и обљуби пацијента, а шта је од свега тачно показаће истрага.

Добро упућени извори "Новости" откривају да је против Голића један радник клинике недавно поднео пријаву за сексуално узнемиравање, што је била полазна тачка за истрагу. У УКЦ РС од тада су Голића држали на оку, а хапшење је уследило након што је више радника клинике посведочило да је обљубио пацијента у коми.

- Постоји више сведока, који су током саслушања изјавили да је Голић обљубио пацијента у коми. Постоје и сумње да је нешто слично радио дужи низ година, над више пацијената. Међутим, о томе се ћутало и то је била "јавна тајна" на клиници, све досад када су откривени докази - појаснио је извор близак истрази.

КОЛЕГЕ У ШОКУ

ХАПШЕЊЕ др Дарка Голића шокирало је целокупну јавност, а посебно његове колеге, који тврде да се ради о врхунском стручњаку који је спасао велики број живота. Тешко им је да поверују у оно што му се ставља на терет. Слично мишљење влада и међу студентима Медицинског факултета у Бањалуци, где је радио као ванредни професор.