Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да самозвани црногорски митрополит Мираш Дедеић не заслужује никакву пажњу и да би било боље да је ишао на психијатрију него на телевизију.


-Он није никакав митроплит, нити га ико као таквог признаје. Он је "самопроглашени", а на Балкану има много самопроглашених разних типова - рекао је Додик новинарима у Бањалуци поводом навода Дедеића изречених у хрватским медијима да је Република Српска крива за рат и да не треба да постоји.


Додик је подсетио да васељенски патријарх није признао тог митрополита, те да је својим писму указао да Црна Гора не може да се према Српској православној цркви на начин како то сада чини.


-То што му Хрвати дају значај, то је из њихових разлога. Све што се дешава је да би се Срби могли окарактерисати као лоши и да се по њима пљује или шире лажи. То није ништа ново. Такво нешто увек има високо место у њиховим информативним емисијама и зато се и тај потпуно маргиналан тип тамо и нашао - рекао је Додик.


Према његовим речима, ту, назови верску величину, силом закона у Црној Гори морају уводити у неку његову функцију.


Прочитајте још: Распоп Мираш Дедеић запретио на хрватској телевизији: Може бити рата у Црној Гори, Срби су реметилачки фактор, морају да се спусте на земљу (ВИДЕО)


- Он прво треба да има подршку народа, као што то данас има СПЦ у Црној Гори, па да онда буде релевантан да се о њему било шта говори - нагласио је Додик.


Извор: rtrs.tv