Солидарни у одбрани свих српских светиња: Додик за укидање спорног закона у Црној Гори

С. М.

19. 01. 2020. у 17:22

Солидарни у одбрани свих српских светиња: Додик за укидање спорног закона у Црној Гори

Милорад Додик / Фото Д. Поздеровић

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик присуствовао је богојављјенској литији у Бањалуци: Спорним Законом учињена је дискриминација православних верника у Црној Гори

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик је рекао да је потребно стати иза захтева да се укине Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

Додик је присуствовао богојављјенској литији која је била посвећена подршци народу и цркви у Црној Гори.

– Драго ми је што се литији придружио велики број грађана који су одлучили да томе посвете своју слободну недељу и да буду део солидарности са нашим духовним циљевима, да покажемо јединство и посвећеност српској светињи где год да се оне налазе. Данас је Бањалука показала да има одговорност према националном и државном питању - изјавио је Додик.

Додик је додао да Закон о слободи вероиспоести у Црној Гори треба укинути како би “православна црква била сигурна у да може да има исти статус као и друге верске заједнице у Црној Гори.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Богојављење у Републици Српској: Врх државе у литији, подршка СПЦ у Црној Гори; У Дервенти најбржи 15-годишњи Немања (ФОТО/ВИДЕО)

– Напоменућу само да су католичка црква, те јеврејска и исламска заједница направили посебне уговоре о томе са црногорском државом и једино за Српску православну цркву је био недефинисан статус. Они покушавају са тим законом да доведе у ситуацију да се одузме имовина и да се стави у нејасан статус сама активност СПЦ. Зато је то неприхватљиво. Дискриминација која је учињена везана је за чињеницу да су друге верске заједнице повлашћене а да је СПЦ остала да се са њом обрачунава у Црној Гори - истакао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације