Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изразио је уверење да ће руски лекови бити на тржишту БиХ, јер сматра да нема ниједног разлога да тако не буде, а и јефтинији су од 25 до 30 одсто од лекова европских произвођача.

"Лекови руских произвођача, који се несметано и у време санкција запада извозе на европско тржиште и сертификовани су у складу са правилима ЕУ, требало је да добију дозволу за увоз у БиХ. Већ две, три године то се покушава урадити, али постоји општа опструкција", рекао је новинарима Додик.

Он је напоменуо да су руски лекови 25 до 30 одсто јефтинији од лекова европских произвођача, што говори да би значајан новац био уштеђен.

Прочитајте још - Фирме из ЕУ блокирају руске лекове: Тржиште медикамената у БиХ последњих година затворено за поједине произвођаче

"Очигледно је да је проблем што би руски лекови били далеко јефтинији. Желимо да обезбедимо да наше здравствене установе и пацијенти имају јефтиније лекове од постојећих. Проблем који постоји говори о неодговорности људи из Федерације БиХ, јер су представници Републике Српске гласали за увоз руских лекова", рекао је Додик.

Тијана Ковачевић поднела је оставку на место председника Комисије за лекове у Агенцији за лекове и медицинска средства БиХ, као и на чланство у овој комисији.