Председник Социјалистичке партије Петар Ђокић на све начине покушава да врати полуљани углед у свом матичном одбору у Брчком. После вести да нема подршку матичног одбора, први Социјалиста је одлучио да свим снагама „испегла“ односе са Општинским одбором Брчко, који на претходној сeдници није хтио да стави ни на дневни ред кадровска решења која су покушали наметнути Петар и његов син Бојан Ђокић, сазнају "Новости".

Председник Социјалиста након тога је све карте бацио на поновно добијање подршке у Брчком, игноришући све остале проблеме попут истражних радњи у случају „Станари“, неповерења коалиционих партнера, губљења подршке Београда и отвореним побунама у већини градских и општинских одбора широм Српске. У том му, како кажу извори блиски ОО СП Брчко, никако од помоћи није било напуштање клуба посланика СП у парламенту Брчког од стране сина Бојана Ђокића, што је за наш лист потврђено из кабинета градоначелника Брчког.

Прочитајте још - Петар Ђокић на мети Републичког тужилаштва РС

- Уз помоћ неколико верних кадрова, Ђокић је синоћ у Брчком одиграо представу у којој је себе представио као жртву и наивца, па се чак окомио и на сина Бојана због одлуке да напусти клуб, дајући подршку кадровима који имају већину у одбору Брчко. На тај начин је, кажу наши саговорници, покушао да негира да је управо он стајао иза сваког предлога и потеза свог сина. Губитак подршке у бази председника партије резултат је покушаја да на место шефа одељења за пољопривреду на силу буде постављен кадар предсједника и његовог сина Бојана. Када то није прошло, односно када је предложен кадар Општинског одбора Брчко, Ђокић је телефоном звао градоначелника Брчког Синишу Милића, тражећи да не испоштује став ОО Брчко, него да на тај функцији остане дотадашњи шеф одељења Зоран Гајић,кажу наши саговорници.

Саговорници нашег листа кажу да је уз сва ова дешавања, Ђокић је тражио да се данас одржи прес конференција на којој ће Општински одбор Брчко јавно дати подршку председнику партије, а у те сврхе већ су ангажоване и унапред плаћене медијске куће, а организована је и подршка „ботова“ који ће вест ширити по друштвеним мрежама.

Петар Ђокић са партијском колегама фото СП

- Међутим, чињенице говоре да у матичном Брчком, Ђокић има мањи углед од председника Општинског одбора Зорана Кокановића, који се представио као озбиљан политичар који има подршку чланства и одбора. Још једна важна чињеница којом би председник брчанског одбора требало да буде више него задовољан јесте да је након свих дешавања син председника елиминисан из свих будућих кадрирања и одлука те да је политички натерао руководство да поштује ставове и одлуке базе и одбора, што би требало да буде пракса, а не изузетак, сматрају брчански Социјалисти.