Потпредседник Уједињене Српске Маринко Драгишић позвао је Бањалучане да се у што већем броју окупе сутра на богојављенским свечаностима и и подрже српски народ и Српску православну цркву (СПЦ) Црној Гори у одбрани светиња.

"Позивамо грађане на саборност, слогу и јединство и да у што већем броју, у миру и достојанствено, подржимо СПЦ и српски народ у Црној Гори. Чланови наше странке ће као грађани учествовати у свему томе", рекао је Драгишић новинарима у Бањалуци.

Члан Председништва Уједињене Српске Синиша Видовић рекао је да црногорски Закон о верским заједницама и слободи вероисповести нема везе ни са људском ни са Божијом правдом већ да је реч о антицивилизацијском чину који се коси са једним од основних људских права - правом на слободу вероисповести.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Храбро за Космет", "Не дамо светиње": Београд у знаку подршке Србима и СПЦ у Црној Гори (ФОТО + ВИДЕО)

Видовић сматра да је такав закон удар на СПЦ, да је тај акт "скуван далеко одавде", те подсетио на ситуацију у којој се СПЦ налази у Северној Македонији, где владике осуђују на дугогодишње казне.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Амфилохије: Ово је фашистичка Црна Гора Секуле Дрљевића

Генерални секретар Уједињене Српске Невен Станић нагласио је да ова странка не даје само декларативну подршку СПЦ и Србима у Црној Гори, већ и практично, те навео пример да је у недавној литији и скупу подршке у Будви учествовао и председник те странке Ненад Стевандић.

У Бањалуци ће сутра, у оквиру богојављенских свечаности, бити организована и литија од Саборног храма Христа Спаситеља до "градског моста", која ће уједно бити и подршка СПЦ и српском народу у Црној Гори.nezavisne.com