Жељко Станић (49) из Бањалуке подлегао је повредама које је задобио на пружном прелазу у Дервишима када је у његов "мерцедес Ц200" ударио брзи воз "Талго" при чему је погинула његова сапутница Јелена Миловац (24).

Станић је након несреће био у дубокој коми на Клиници за анестезију и интезивно лечење УКЦ Републике Српске, где је и преминуо.

- Уз све напоре љекара да му спасу живот, пацијент је преминуо у среду у 11.30 часова - наводе у УКЦ РС.

Прочитајте још - Тешка несрећа у Бањалуци: Воз ударио у ауто, девојка на месту остала мртва, мушкарац давао знаке живота

Трагедија се догодила 11. јануара око 22 часа на пружном прелазу у Подгорничкој улици, на којем нема рампе. Станић је био за воланом "мерцедеса", док је Миловчева седела на месту сувозача. Очевици су испричали да је до несреће дошло јер Станић није зауставио аутомобил на знаку стоп.

- Возач је вероватно хтео да предухитри воз што је била велика грешка. Воз, који има девет вагона и дугачак је 110 метара, у пуној брзини је ударио у десну бочну страну "мерцедеса". Од силине удара возило је одбачено десетак метара, а девојка је на месту остала мртва - причају мештани Дервиша.