У Саборној цркви у Бијељини, у среду вече, епископ зворничко-тузлански Фотије служио је молебан као знак подршке Србима у Црној Гори, који се боре за очување наших светиња, достојанства, права и имена Србинова.


Из препуног храма кренула је литија у којој је било најмање 10.000 људи, ка центру града, до споемника Петру Првом Карадјордјевићу Ослободиоцу, где су се овдашњи угледни људи огласили и, у име свих, послали поруке браћи у Црној Гори.


- Повод окупљања искљученог народа коме су у његовој отаџбини одузета сва права-право на свој језик,право на своје писмо,право на запослење,чак и право на постојање,је напад на душу његову,напад на место у коме столује сам дух Божји и напад на Светосавску цркву која је Црну Гору и створила - поручио је, снажно подржан аплаузима хиљада људи, академик Драгољуб Драго Мирковић, Бијељинац пореклом из Бањана у Старој Херцеговини.


- А, на гажење елементарних права читавог једног народа, данас ћуте сви европски и атлантски центри моћи, који себе сматрају тобоже демократским. И када ове глобалистичке централе - истиче академик Мирковић - црногорским властодшсцима испоставише и донесоше план за напад на Српску цркву, а ми помислисмо да нам се после дугог лутања траг на види, упали се искра вечног Божанског пламена, која нам показа пут спасења.


Прочитајте још: Порука Србима у Црној Гори из Републике Српске: Боле ране рода свог


Подршку Србима у Црној Гори пружили су, поред осталих Бијељинаца и Семвераца, представници борачких и свих патриотских удружења, странака и партија, разних удружења градјана, навијачке групе...

Поруку браћи у Црној Гори, уз гусле, пружио је и чувени гуслав Ђоко Копривицама својим патриотским песмама, које љубе сав свој род, Србију, Црну Гору и наш род ма где он живео.