ЈОВАН Марић (15), из Бањалуке, погинуо је, а три особе су повређене у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила на магистралном путу Кнежево - Бањалука када су аутомобилом "ауди" слетели с пута и испревртали се.

Трагедија се догодила у уторак у 21.45 у месту Видово Врело код Кнежева. У несрећи је тешко повређен возач "аудија" Милош Панић (29), из Лакташа, као и његови сапутници Наташа М. (30) и Александар М. (31), обоје из Бањалуке. Незванично сазнајемо да су сви заједно били у Имљанима код рођака на прослави крсне славе Светог Василија. После славе враћали су се за Бањалуку, када је возач, под неразјашњеним околностима, изгубио контролу над возилом и слетео с пута.

- Тачан узрок несреће још се истражује, а први резултати истраге указују на то да је возач у једној кривини изгубио контролу над аутомобилом. Било је доста хладно, на путу је било и поледице, и вероватно је све то довело до несреће. Након слетања с коловоза, "ауди" је излетео у једну долину где се најмање једном окренуо око своје осе - тврди извор близак истрази.

У Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци потврдили су да је дошло до слетања с пута, и да осим "аудија" није било других учесника у несрећи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Малолетници украли кола, па се закуцали у стуб: Ауто потпуно изгорео у приватном дворишту- Настрадао је малолетни Ј. М., док су возач Милош Панић и двоје путника задобили телесне повреде - рекла је портпарол ОЈТ Бањалука Маја Ђаковић Видовић.
Она каже да су увиђај на месту несреће обавили дежурни тужилац Гордана Мијатовић и полицијски службеници ПС Кнежево.

- Тужитељка је наложила да се предузму све истражне мере и радње на утврђивању свих околности несреће, а наложена је и обдукција тела настрадалог малолетника - каже Маја Ђаковић Видовић.

ПОВРЕДИО КИЧМУ

СВИ повређени су санитетом Дома здравља Кнежево превезени у УКЦ РС у Бањалуци. Наташа М. и Александар М. након збрињавања су пуштени на кућно лечење, док је Милош Панић хоспитализован у Клиници за ортопедију и трауматологију.
- Пацијент је задобио повреду вратног дела кичме, без неуролошких оштећења. Засада је стабилног здравственог стања и у току су дијагностичке процедуре - рекао је др Саша Простран.