Српска је чињеница и постојаће са или без Дејтона: Жељка Цвијановић за Новости о томе како ће изгледати БиХ

NovostiOnline/С.М.

среда, 15. 01. 2020. у 15:24

Српска је чињеница и постојаће са или без Дејтона: Жељка Цвијановић за Новости о томе како ће изгледати БиХ

Жељка Цвијановић/Фото: Дражен Пождеровић

Жељака Цвијановић председница Републике Српске изјавила је за “Новости” да о томе како ће изгледати БиХ и шта се дешава са Дејтонским споразумом могу одлучивати само народи у БиХ и то консензусом
Жељака Цвијановић председница Републике Српске изјавила је за “Новости” да о томе како ће изгледати БиХ и шта се дешава са Дејтонским споразумом могу одлучивати само народи у БиХ и то консензусом.

- У сваком случају, Република Српска је чињеница и постојаће, са или без Дејтона, поручила је председница Републике Српске.


Иначе медији у Хрватској су пренели информацију да је дан након што је изабран за председника Хрватске, Зоран Милановић телефоном имао дужи разговор са турским председником Реџепом Тајипом Ердоаном, а загребачки недељник Национал пише да се тај разговор односио на ревизију Дејтонског мировног споразума, потписаног прије 25 година и његов утицај на актуелне догађаје у БиХ.


Иако у разговору новог хрватског председника Зорана Милановића с Ердоаном није било било превише времена за детаљне разговоре о ситуацији у Босни и Херцеговини, двојица председника ипак су успела барем начелно да договоре у ком смјеру би требало да иде сарадња Хрватске и Турске у наредном периоду, пише овај хрватски недељник.


Извори блиски штабу Зорана Милановића Националу су открили и да су се двојица лидера сложила да би једна од главних тачака требало да буде и анализа функционисања Дејтонског споразума.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације