Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је притвор Бањалучанину Драгану Б. (39) осумњиченом за кривично дело насиље у породици.

- О предлогу за одређивање мере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци - саопштено је данас из Окружног јавног тужилаштва.

Додали су да је осумњичени наведено кривично дело починио на штету бивше супруге Д.С.

Прочитајте још: Супрузи претио клањем: Драган (39) ухапшен због прогањања и злостављања партнерке

Он је, као што смо раније објавили, претходних неколико дана прогањао несрећну жену, претио јој да ће је убити и заклати, да би прекјуче дошао на њено радно место у један бањалучки маркет и рекао да има пиштољ, те да ће убити и себе и њу.

Жртва је успела да се спасе, те је, како незванично сазнајемо, са децом отишла у надлежну полицијску станицу и полицајцима рекла да из страха за свој и живот деце неће напустити полицијске просторије док јој не пруже адекватну заштиту. Осумњичени Драган Б. је недуго затим ухапшен.

Ради се о насилнику који дужи период злоставља бившу невенчану супругу, што је она више пута пријављивала надлежним органима, а пре четири године је са двоје њихове деце боравила и у бањалучкој сигурној кући. Од тада не живе заједно, а она је са децом живи као подстанар. Њему је у Основном суду Бањалука у току и суђење за насиље почињено у том периоду. Осим тога, ради се о особи добро познатој полицији, а привођен је и због покушаја силовања, те прекршаја и кривичних дела у вези са саобраћајем и јавним редом и миром.

-Тужилац је ставио предлог за одређивање мере притвора због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дело или да ће учинити кривично дело којим прети - саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.