У Социјалистичкој партији расте незадовољство руковођењем председника Петра Ђокића, а последњи у низу одбора који отказују послушност председнику партије је управо његов матични одбор у Брчком. Према добро обавештеним изворима “Новости” блиским брчанском одбору Социјалиста, сукоб је између Петра Ђокића и његовог сина Бојана са једне стране и председника Општинског одбора Брчко Зорана Кокановића, члана Главног одбора СПРС и посланика у Брчко Дистрикту. Ђокићи су покушали да на последњој седници кадрирају свог човека на функцију шефа Одељења за пољопривреду у Брчком, али на крају је прошао предлог председника ОО Кокановића, упркос притисцима на чланове одбора од стране Петра и Бојана Ђокића.

Прочитајте још: Плата већа у привреди него у јавној управи: Министар привреде РС Вјекослав Петричевић о економским кретањима

- Прво је на захтев председника одбора Брчко смењен шеф одељења за привреду БД Зоран Гајић, односно поднио је оставку из “здравствених разлога ”, а Гајић је иначе кадар Бојана Ђокића, сина председника партије. На седници одбора, није прошао предлог Петра и Бојана Ђокића, који су тражили да за шефа одељења буде именован Бошко Орлић, него је прошао предлог Зорана Кокановића, човека који је у Брчком направио резултат и који има поверење већине Социјалиста у овом граду – кажу добро обавештени извори и додају да ће на ово место бити именован Перица Бургић којег предлаже струја Кокановића.

Извори нашег листа тврде да је Ђокић после фијаска на седници општинског одбора у касне сате телефоном контактирао градоначелника Брчког и тражио да не прихвати оставку Гајића, како не би прошао предлог Општинског одбора.

Наши саговорници тврде и да се није често дешавало да председник једне партије нема подршку у матичном одбору, па се међу Социјалистима увелико прича о понуди председнику да се повуче и са позиције председника и са политичке сцене, након низа афера и чињенице да нема подршку ни у рођеном Брчком.

- Социјалисти у Брчком имају резултат и имаће га поново, а руководство партије на челу са Ђокићем и његовим амбициозним сином Бојаном представља камен око врата. Нема лидерства, него се ради искључиво о ситним личним интересима и трговинама, нема подршке, али има афера и кадрирања неспособних и незаслужних лица на најодговорнихе функције. У Брчком је Петар покушао да уведе сина као особу која ће преузети примат у партији, али је то на њихово велико изненађење пропало. Ауторитет више нема ни Петар, а камоли његов син, кажу наши извори.

Такође додају да је Ђокић покушао да “заведе ред” у партији после побуне херцеговачких социјалиста због кадрирања и односа руководста партије према одборима који су направили резултате на прошлим изборима.

- Ауторитет је покушао показати у Брчком, где је сматрао да је “сигуран”, али је из свега изашао као председник партије без подршке из сопственог одбора, истичу извори.

Новости су контактирале Бојана Ђокића како би нам прокоментарисао ситуацију у СП Брчко, али нам је рекао да не може коментарисати поменуте наводе. За разговор није био расположен ни Зоран Кокановић председник СП у Брчком, који је рекао да има приватних обавеза. Петар Ђокић лидер СП није био доступан за изјаву.

ВЛАДА РС СЕДНИЦА

Унутрашњи проблеми за Ђокића представљају само дио терета, јер као министар рударства и енергетике нашао се на удару премијера Радована Вишковића, због сталног пристизања негативних мишљења на доделе концесија. Већ дуже време у припреми је Тематска сједница Владе РС на којој ће бити анализиран рад Ђокића као министра и његових концесија, али топк посебне седнице Владе РС зависиће од дешавања у СП и могућности да Ђокић изугуби подршку у странци.