Митрополит дабробосански Хризостом, ових дана је Орденом „Светог Саве првог степена“, одликовао свештеника Стевана Гагића, становника Аризоне, у коју се током Другог светског рата одселио са Пала, где је службовао. Орден му је додељен, након изградње цркве у Соколовићима код Рудог, у чију изградњу се упустио после текста у „Новостима“ да Муслимани, од Турског доба до сада су, пет пута обновили џамију у Соколовићима, посвећену Драгутину, оцу Мехмед –паше Соколовића који је прихватио Мухамединску веру, а Срби, никад обновили цркву у Соколовићима коју је, такође изградио, Мехмед-паша, својој мајци која је до краја живота остала у православљу.

Прочитајте још - Емир Кустурица: Србе не сме да изједа наметнута кривица

Средства за изградњу цркве у Соколовићима, коју од џамије, дели Соколачки поток, у ливади „Црквине“, на старим темељима цркве, у имању Слоба Рађена, коју је он бесплатно уступио ктитору Гагићу, градњу цркве по сопственом пројекту је водио Гагићев сродник Бранислав Ковачевић дипл. инг. грађевинарства из Ваљева.

Недавно је, освештење цркве у Црквинама, лично обавио митрополит дабробосански Хризостом, а у њој се сада редовно одржава црквена служба.