Маша зимује уз пећ: Новости поново у посети медведици на Озрену код Добоја (ФОТО)

Љ.Ђ.

14. 01. 2020. у 16:25

Маша зимује уз пећ: Новости поново у посети медведици на Озрену код Добоја (ФОТО)

Фото: Љ.Ђ.

"Сироче" има станиште, али ипак више воли топлину колибе и грејање уз пећ.

ДОБОЈ – Медведица којој су у пролеће криволовци одстрелили мајку и након приче у нашим новима је постала позната у широј јавности, остала је да зимује на планини Озрен код Добоја, али не у некој од јазбина већ је и даље миљеница базе параглајдера “Парагост”.

Мече је напунио девет месеци и израста у праву медведицу, али је и даље “детињаста” и својим понашањем највише увесељава малишане који је посећују са својим родитељима и у ове зимске дане. Такође, готово да нема дана без клипова на друштвеним мрежама у којима је Маша у главној улози. У новијим медведица трчкара по залеђеном језеру Крчмарица, прима пакетић од Деда мраза, греје се уз димњак и уз пећ, упада у колибу са туристима и са низом других догодовштина.

- Осим тога што зна да држим кључ испод отирача у колиби где је храна за њу, научила је и многе друге ствари. Пење се уз дрво, игра се са псима, а иако може да оде у шуму не удаљава се превише из базе. И даље воли флашицу са удробљеним кексом, али у последње време јој је купус главна посластица – прича нам нам председник Праглајдинг клуба и овдашње Градске борачке организације Петар Тубић, када смо поново на почетку ове године дошли Маши у посету.

За наш лист каже да му је и даље идеја да да јој уреди станиште, јер медведица брзо расте и већ на пролеће ће се мењати услови њеног живљења и њене потребе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Полиција пронашла медведа како спава у орману једне куће (ФОТО)


До тада ће “Парагост” бити њен дом, а Тубић је већ оградио мањи део имања са колибом у којој је предвиђено да зимује. Међутим, Маша више воли боравити у некој од колиба у којима је пећ са ватром и греје се уз њу, али има осећај и не приближава се превиће да би се опекла.


Фото: Љ.Ђ.

Фото: Љ.Ђ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)