Суђење почиње у фебруару: Потврђена оптужница за убиство Славише Крунића и његовог телохранитеља

О. МАТАВУЉ

14. 01. 2020. у 08:15

Суђење почиње у фебруару: Потврђена оптужница за убиство Славише Крунића и његовог телохранитеља

Убиство Славише Крунића Фото Приватна архива

Ђукановић, Балдо и Гајић се терете да су планирали атентат

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Бенедија Ђукановића, Емилија Балде и Родољуба Гајића због тешког убиства власника "Сектор секјуритија" Славише Крунића, његовог телохранитеља Жарка Павловића и рањавања Горана Илића у Гламочанима.

Суђење би требало да почне до краја фебруара, будући да је рочиште за изјашњење о кривици заказано за 22. јануар ове године. Оптужени се месецима налазе у притвору.

Републичко јавно тужилаштво Ђукановића и Балду терети да су од почетка 2019. до 22. априла, када је убиство извршено, планирали и организовали атентат на Крунића. У томе је учествовао и Жељко Ковачевић који је критичне ноћи убијен у размени ватре са Крунићевим обезбеђењем.

- Убиство је извршено тако што су оптужени на макадамском путу у Гламочанима код Бањалуке сачекали возило у којем се Крунић кретао према својој кући и у тренутку смањења брзине отворили рафалну паљбу из аутоматског оружја и Крунићу и Павловићу нанели смртоносне повреде, док је Илић тешко рањен - саопштено је раније из Републичког тужилаштва.

Убиство је извршено помоћу инсајдера из "Сектор секјуритија" Родољуба Гајића, који је био Крунићев човек од поверења и задужен за чување и превоз његове жене и деце. Оптужницом он се терети за помагање у убиству.

- Информације које су му биле познате и доступне, а тичу се кретања и навика жртве, Гајић је у више наврата, путем телефона или у непосредним контактима саопштавао Жељку Ковачевићу, знајући да ће он убити Крунића. Информације му је пружао под обећањем да ће му Ковачевић опростити новчани дуг којег је Гајић имао према њему - наводе у тужилаштву.

Родољуб Гајић

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дечак се играо у дворишту, када га је погодио залутали метак: Празнична "паљба" замало окончана трагедијом

Подсетимо, Крунић је изрешетан у теренцу "тојота" у близини своје викендице у Гламочанима, у којој је боравио због реновирања стана, што су и убице знале. Крунић је седео позади и рафалом је погођен у главу, а сувозач Павловић у груди. Возач Илић је рањен у руке и ноге. У таквом стању је успео да убицама узврати ватру, а потом и покрене возило и одвезе се до викендице и затражи помоћ. Током истраге пронађене су и две аутоматске пушке којима је злочин почињен.

НАЛОГОДАВАЦ НЕПОЗНАТ

УБИЈЕНИ Славиша Крунић власник је компанија "Сектор секјурити", "Житопека", "Житопродукт", "Сектор АДС" и "Сектор ЗОС" које имају око 1.800 запослених. Мотив убиства није утврђен, а досадашња истрага указује да се радило о нарученом, односно плаћеном атентату чији налогодавац такође није познат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације