Дечак Б. С. (14) из Лакташа рањен је у ногу залуталим метком док се играо у дворишту своје куће у Трну код Лакташа! Засада није познато ко је и где испалио спорни метак, што је предмет даље истраге.

Како сазнају "Новости" дечак је погођен у пределу колена и то у ходу, када је подигао ногу да би направио корак. Зрно метка је пало са висине и остало заглављено у колену. Дечак је хоспитализован у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и није животно угрожен.

- Срећа у несрећи је то што је зрно за пар милиметара промашило крвне судове, чиме су спречене теже последице - каже добро упућени извор "Новости".

Портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић каже да се све одиграло у суботу 11. јануара, те да полиција интезивно ради на проналаску пуцача.

Прочитајте још - Његово троје деце за длаку избегло несрећу: Прњаворчанин тврди да је у вожњи погођен залуталим метком (ВИДЕО)

- Цели догађај пријавили су лекари Дома здравља у Лакташима где се малолетно лице обратило за помоћ након што је исти дан у дворишту породичне куће задобило устрелну рану у пределу десне ноге - рекла је Мучибабић.

Она каже да полицијски службеници ПС Лакташи предузимају све неопходне мере и радње у циљу расветљавања тог кривичног дела. Са свиме је упознато и Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци које је тај случај квалификовало као кривично дело изазивања опште опасности и наредио да се настави рад на предмету.

- ПУ Бањалука још једном апелује на све грађане да се уздрже од незаконите употребе ватреног оружја, како би заштитили свој живот и живот људи у својој околини - каже Мучибабићева.

Након пријаве полиција је извршила увиђај, али на месту рањавања нису пронађени никакви трагови који би били од користи за даљу истрагу. Непознато је одакле је зрно метка долетило, па полиција проверава да ли је спорни дан у околини било организованих прослава, на којима је пуцано из ватреног оружја. Засада није познато ни да ли се ради о пушчаном или пиштољском метку, што је такође предмет даље истраге.

ПОРОДИЦА У ШОКУ

Породица рањеног дечака, разумљиво, није хтела да говори о детаљима целог случаја. Његова мајка је само кратко поручила:

- Не дај Боже никоме! Само ми знамо шта смо све прошли у ова три дана и заиста немам снаге да поново пролазим кроз то све. Најбитније је да је дете живо и здраво.