Модрича, 12.01.2020. – Чланови Атлетско рекреативног клуба „Модрича“ су на само њима својствен начин честитали 28 рођандан Републици Српској, тако што су организовали трку и истрчали 28 километара улицама Модриче. Модрички атлетичари су трку назвали „Модрича за здравију Српску – 28 километара за 28 година Републике“.


Атлетичар Бошко Божић, син погинулог борца, први је стигао на циља иако трка није била такмичарског карактера. Одмах за њим је стигло још седам атлетичара који су истрчали свих 28 километара. Жарко Јовановић је такође стигао до циља, нагласивши да је то био посебан осећај.Прочитајте још: Орило се “Пукни зоро” улицама Бањалуке: Углас запевали и полиција и грађани (ВИДЕО)


-За мене, а верујем и за све који су узели учешће, ово је био посебан осећај. Била ми је част да трчим за Српску, знам колико је то важно. Ова трка је била више него успешна. Битан је ово догађај. Изузетно ми је драго што смо остварили циљ и на овај начин честитали рођендан Српској. - закључио је Јовановић.

Трку „28 километара за 28 година постојања“ трчало је укупно 18 такмичара, међу њима и Лара Гајић, која има тек девет година.Она као и осталих десет такмичара држали су се познате Кубертенове „Важно је учестовати“ јер нису успели да баш свих 28 километара претрче.


- Била ми је част да трчим ову трку са старијим од себе. Драго ми је што сам трчала за своју Републику Српску.- рекла је девојчица Лара.


Бошко Божић


Организатори трке Атлетски рекреативни клуб „Модрича“ и његови чланови желели су да се и на овај начин честита 28 рођендан Републици Српској.


-Драго ми је да смо по изузетно хладном времену имали добар одзив рекреативаца и атлетичара нашег клуба. Поносни само на ову трку а идеја је да се осим честитке Српској упутимо поруку, да само здраво и способно становништво чини здраву и јаку Републику Српску, коју много волимо – рекао је Данило Васиљевић у име организатора трке.


Поред ове трке у Модричи је ових дана одржано низ манифестација псвећених 28. рођендану Републике Српске, као што је парастос и полагање цвећа на споменик погинулим борцима и истинским ствараоцима Републике Српске, дефиле аутомобила модричким улицама окићених симболима Српске, ватромет.