СПЕЦИЈАЛЦИ Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ ухапсили су на Палама Марка Трифковића званог Жижан, дугогодишњег припадника ауто-мафије, за којим се трагало због више кривичних дела, а наводно се доводи у везу и са истрагом убиства двојице сарајевских полицајаца. Трифковић је у бекству био од августа 2018. и ухапшен у сарадњи са МУП РС и спроведен у СИПА.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИСТРАГА О УБИСТВУ САРАЈЕВСКИХ ПОЛИЦАЈАЦА: Трифковић остаје иза решетака

Потрага за Трифковићем је расписана након што је престао да се одазива на позиве Суда БиХ у предмету "Волан", што је једна од најопсежнијих оптужница против ауто-мафије у БиХ. Будући да се аутомафијаши сматрају одговорним за убиство сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића у октобру 2018, СИПА истражује да ли је и Трифковић био умешан у тај злочин.

- Постоје одређене индиције да се Трифковић може довести у везу са тим злочином - каже извор из СИПА.

Полицајци Шеховић и Вујиновић убијени су хицима из аутоматских пушака у сарајевском насељу Алипашино поље. Ту су дошли по дојави о покушају крађе "голфа 6" хрватских таблица. Чим су стигли на лице места, аутомафијаши су према њиховом возилу отворили ватру и Шеховића на месту убили, док је Вујиновић подлегао у болници.