Мештани и локална власт унели радост у живот свог комшије: Дујо добио нови дом

В. МИТРИЋ

11. 01. 2020. у 07:50

Мештани и локална власт унели радост у живот свог комшије: Дујо добио нови дом

Код Дује у новом дому

Мештанину Тутњевца Душану Стевановићу људи помогли да Божић проведе у новом дому. Уз захвалност на поклону, каже да никада не треба губити веру у Бога и људе

ПРИМЕР Душана Стевановића из села Тутњевца, подно Мајевице, надомак Угљевика, који се за Божић обрадовао као мало дете, сведочи да ипак не мора да значи да свугде важи она Вукова изрека - да комшији цркне крава.

Његове комшије, човекољупци, хуманисти, вредни, часни и поштени људи, уз помоћ локалне угљевичке власти и мештана околних села, успели су да га, за најрадоснији православни празник, обрадују завршетком нове куће. А колико до јуче, Душан је живео у трошној кући, којој је претило обрушавање, без струје и воде. Пошто живи од скромне социјалне помоћи, није могао ни да помисли да реновира дом, а камоли да се усели у нов.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Зрењанинци помажу обнову куће седмочлане породице

- Овакав дар за Божић, нови дом, нешто је што ме је веома обрадовало и показало да никада не треба да се губи вера у Бога и људе - каже нам Душан, кога комшије и пријатељи зову Дујо. - Мислио сам да ће ми живот у трошној кући "однети" живот, али су моје дивне комшије из села и суседних места и локална власт обећали помоћ и све завршили до Божића. Ово је, за мене, дар од Бога преко ових људи чије је срце веће од наше Мајевице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - И Лозничани исламске верске исповести деценијама светкују и божићне празнике: Комшије су најпрече

Акцију је покренуо мештанин Далибор Јовановић, а одмах су је прихватили други мештани Тутњевца и околине. Приватни дародавци дали су око 8.000 конвертибилних марака, а локална власт из Угљевика, на челу са начелником Василијем Перићем, 10.000 конвертибилних марака.

Начелник Перић каже да је леп осећај заједнички помоћи човеку да добије кров над главом. То је, како каже, само једна од акција које се воде у угљевичком крају, где је постигнут договор да, у догледно време, не буде ниједног суграђанина који живи у условима недостојним човека.

Добротвори са Дујом Фото В. Митрић

ПРОГРАМ МЕРА

- СА Центром за социјални рад имамо програм мера који регулише наше задатке, да скућимо све оне који живе у условима сличним оним у којима је до пре неколико дана живео Душан Стевановић - каже Василије Перић. - Ово је и одлука локалног парламента, која ће бити спроведена, сигуран сам, боље него што смо наговестили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације