У угљевичком храму Свете Петке Параскеве је у присуству великог броја верника служен молебан за верни народ и српске светиње у Црној Гори.


Старешина храма, протојереј-ставрофор Мићо Пајкановић истакао је су верници Црвене опшине Угљевик молитвено подржали Српску православну цркву и српски народ у Црној Гори.


Пајкановић је нагласио да су угљевички верници овим показали солидарност и оданост Богу и Цркви.


- Српска православна црква и српски народ су ових дана на великим искушењима и невољама због неправедно донешеног закона о слободи вероисповјести где се жели да се одузму светиње које су вековима припадале нашој Цркви и нашем народу. Молитвама дајемо подршку, молимо се Богомладенцу, Пресветој Богородици, Светом Сави, Светом Василију Острошком, Светом Петру Цетињском и свим српским светитељима да Бог подари свакога добра свим народима и наш српски народ у Црног Гори дође до победе и избори за своја права - рекао је Пајкановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Црна Гора не да светиње: У литији кроз Подгорицу више хиљада грађана, Пљевљаци одлучни у вери и на минус 10! (ФОТО)


Молебану је присуствовао и начелник општине Угљевик Василије Перић који је изразио подршку Српској православној цркви и верном народу у Црног Гори да истрају у борби за своја права.


Кроз молитве дајемо подршку нашој браћу у Црној Гори, а они траже само оно што и свима другима припада а то је слобода вероисповјести, траже да очувају идентитет, духовност и зато је наша дужност и обавеза да бар на овај начин изразимо подршку њима у ниховој борби - рекао је Перић који је и заменик председника Управног одбора Епархије зворничко-тузланске.