Славка удављена пластичном кесом и текстилом? Полиција у Лозници испитује мистериозно убиство, комшије чуле запомагање

Владимир Митрић

05. 01. 2020. у 20:32

Славка удављена пластичном кесом и текстилом? Полиција у Лозници испитује мистериозно убиство, комшије чуле запомагање

Фото: В. Митрић

Пре него што је издахнула, како су чуле комшије, запомагала је говорећи: -Пусти ме, зваћу полицију!

Како „Новости“ незванично, али поуздано, сазнају Лозничанка Славка Јевтић(64), задављена је, у свом стану, у петак ујутру, око 4:30 часова, тако што јој је убица, засад непознат, у уста ставио пластичну кесу и делове текстила!

Пре него што је издахнула, како су чуле комшије, запомагала је говорећи: -Пусти ме, зваћу полицију! Чудно је што нико од комшија није одмах позвао полицију, већ тек онда када је убица запалио стан несрћене жене, па је претила опасност да се ватрена стихија пренесе и на друге станове!?

Прочитајте још: Мртав Албанац нађен у северном делу Косовске Митровице, истражује се смрт због сумњивих повреда

Поломљени водокотлић сведочи да је се Славка борила да сачува живот, али јој помоћи, ипак, није било и њено беживотно тело пронађено је у ходнику зграде. Део стан потпуно је изгорео. Ватрогасци су успели да сачувају друге делове ове стамбене зграде, у средишту града, недалеко од Железничке станице и Булевара Доситеја Обрадовића.

Од више сродника, које смо контактирали директно или индиректно, могли смо само да чујемо да се није жалила да јој било ко угрожава живот, на било који начин или због било чега. До скора је свој пензионерски буџет допуњавала тако што је неговала једну болесну и стару жену. Престала је да ради тај посао, желећи да се, колико је могуће, посвети себи.

По сведочењу свештеника, који су долазили у њен дом, била је побожна, славила је Светог Алимпија, „увек се радовала доласку свештеника да свети водицу и својој крсној слави“. Била је повучена, мирна, пријатна и гостољубива жена. Ко је лупао на њена врата и зашто је отворила, у цик зоре, само је једно од питања за истрагу коју води Више јавно тужилаштво из Шапца, чији је дежурни тужилац урадио увиђај. Полицајци из Лознице добили су и помоћ из ПУ Шабац, како би се овај случај, што пре, расветлио и кривац извео пред лице правде

Овдашња полиција је, иначе, по доласку новог руководства успела да расветли све случајеве убистава, без обзира на компликованост, што је не тако давно било незамисливо, јер се неразјашњени злочини „вуку“ и по 10,20 и 30 година. Само у Великом Селу, код Лознице, више од четврт века остала су неразјашњена два убиства...

Спомиње се да је Славка наследила стан од старца ког је дуго неговала и да је, тобоже, недавно одлучила коме ће да га остави после смрти, што се некима није свидело. Да ли би и овако нешто могло да буде мотив, једна је од „тема“ за оне који се баве истрагом, која је, заиста, интензивна и у пуном замаху, уз ангажовање доста људи, који су радили и у дане викенда.

Према нашим сазнањима, полиција има у рукама и снимке са околних видео камера, где се очекује да се види ко је у то доба ушао, односно изашао из стана. Полицајци кроз истрагу баш слажу све коцкице, пре него што са великом сигурношћу не дођу по онога за кога сматрају да је „потписао“ овај злочин, који је узнемирио не само Славкине комшије, већ и читав град, посебно старе и изнемогле људе који живе сами.


Владимир Митрић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације