Погледао у цев, пушка опалила у лице: Лекари се боре за живот прњаворског ловца Синише Јовића (27)

NovostiOnline/ Н. Ђурић

05. 01. 2020. у 15:19

Погледао у цев, пушка опалила у лице: Лекари се боре за живот прњаворског ловца Синише Јовића (27)

Фото Приватна архива

Лекари Универзитетско клиничког центра РС у Бањалуци боре се за живот 27-годишњег прњаворског ловца Синише Јовића, из Доњих Палачковаца, који је под још неразјашњеним околностима тешко рањен у лову
ЛЕКАРИ Универзитетско клиничког центра РС у Бањалуци боре се за живот 27-годишњег прњаворског ловца Синише Јовића, из Доњих Палачковаца, који је под још неразјашњеним околностима тешко рањен у лову у реону Горњих Гаљиповаца, изнад Прњавора.

Полиција се још није огласила под којим околностима и како је повучен обарач сачмарице која се директно зарила у лице и главу несрећног ловца.

-Пацијент С.Ј. (1993) хоспитализован је у Клиници за анестезију и интезивно лечење. Према речима др Сање Јеличић, дежурног лекара у Клиници, пацијент је задобио прострелне повреде главе и лица. Пацијент се налази у тешком стању и све даље прогнозе су неизвесне-саопштено је “Новостима” из УКЦ РС.

Мистерија је како је повучен обарач, а према сведочењу наших саговорника, пушке настрадалог, чија се сачма директно, из непосредне близине, зарила у очи, нос, чеону кост, као и остале му делове лица и главе. Незванично сазнајемо да је полиција испитала неколицину од укупно десетак очевидаца, како би тачно утврдила како је устрељен овај ловац ЛУ “Борик” Прњавор.

Сазнајемо да је група ових ловаца, након окончања лова на фазане и лисице, вежбало гађање чаура, бачених у ваздух. Док су одјекивале пушке, у кругу десетак метара, многи нису ни уочили да се тешко рањени колега бори за живот. Сцена је била језива и потресна. Крв је шикљала на све стране. Срећом, двојица најприсебнијих, Данијел Лазић и Давид Томић, успели су да младићу извуку језик да се не угуши. Трзао се и кочио, кажу, пипао по раскрвављеном лицу, али услед тежине повреда, ни јаук му се није чуо.

-Захваљујући храбрости и умешности колеге Лазића успели смо да некако извучемо језик, мог кума, који се давио у властитој крви. Када смо успели, повратио је пола литра крви-прича, за “Новости, Давид Томић.

Само неколико корака од устрељеног ловца, био је Владимир Аничић, који умногоме откања многобројне верзије, настале услед недостатка званичног налаза.

-Некако крајичком ока, приметио сам да је Синиша спустио кундак пушке ка земљи. Уочио сам да је потом погледао у цев сачмарице. У том трену, изненада, сачмарица је опалила! Право у лице. Због неисправности пушке, метка, ударом кундака у тло, или чега већ, још увек је тајна-каже Аничић.

Према казивању огорчених ловаца, додатни проблем су искрсли када им је из Хитне помоћи прњаворског Дома здравља узвраћено да имају хитна кола, али не и возача.

-Лично сам први назвао Хитну помоћ, али ми је речено да су кола ту, али да је возач у Штрпцима. Човека који без готво пола главе који крвави, испрепадани сценом коју ретко можемо видети и на филму, преко њива носили смо око 800 метара до возила. Транспортовали смо га возилом Бобана Продановића до Дома здравља, где нас је уз медицинско особље дочекала и полиција-испричао нам је детаље ове драме Аничић, чији су исказа потврдили Давид Томић и други ловци.


ДОБАР ЧОВЕК И НЕСРЕЋНА ЉУБАВ


ЗА тешко рањеног Синишу Јовића колеге ловци и остали познаници тврде да је недовољно рећи да је само добар човек, него је, заправо, предобар. Пре ове ловне несреће, кажу, погођен је несрећном љубављу. Многи колеге ловци били су међу готво пет стотина свадбених званица љубави и брака, који су недавно скончани бродоломом. Синиша је то потврдио и несвакидашњом јавном објавом на свом Фејсбук профиле.

-Драги пријатељи, не нападам или вређам неког, али захвалио бих се својој жени која се јавно виђа са другим у граду и желим јој пуно среће у новом животу… Толико се у данашње време поштује брак-гласи Јовићева објава на Фејсбук профилу од 9. децембра.

Отуда су се појавиле шпекулације да је млади човјек страдао под теретом љубавних јада. Ту верзију, међутим, одбацује његов венчани кум Давид Томић, који га је сапасио гушења.

-Кум и ја смо, уочи несреће, доручковали из истог тањира. Истина, тешко му је пао брачни крах, али ничим није одавао утисак човека који би дигао руку на себе. Напротив, заговарао је наш скори одлазак у лов на Чемерницу-тврди кум Давид.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Предраг

05.01.2020. 15:50

Pa ono, nek mu je Bog u pomoći al ovo je možda odmazda pravde za stotine nedužnih života koje je dotični oduzeo iz puke zabave.

pero

05.01.2020. 20:29

@Предраг - Bravo Predrag, upravo isto razmisljamo, oni su gospodari zivota i smrti na hiljade neduznih zivotinja, ko im je to dozvolio ne znam, za mene lov bi bio zabava ali bez puske i snajpera.