Пакетићи препуни љубави: Вујиновићи из Требиња уз помоћ Црвеног крста обрадоваће више од 200 малишана

Д. ЦУРАЋ

03. 01. 2020. у 07:45

Пакетићи препуни љубави: Вујиновићи из Требиња уз помоћ Црвеног крста обрадоваће више од 200 малишана

Лена и Дубравка Вујиновић припремају пакетиће Фото Д. Цураћ

Прикупљали плишане играчке за сиромашну децу

ВУЈИНОВИЋИ из Требиња настављају лепу традицију, па су тринаестогодишња Марина и осам лета млађа Лена - уз помоћ мајке Дубравке и оца Живка - по трећи пут организовале акцију под називом "Један плишко за мали смешко".

Подсетимо, девојчице прикупљају плишане играчке које потом, у новогодишњим и божићним пакетићима, заједно са Црвеним крстом, поклањају најмлађим Требињцима из социјално угрожених породица. Ове године ће, верују, обрадовати више од 200 малишана.

У марту је, иначе, Вујиновићима била потребна помоћ за лечење Марининих потешкоћа са видом, ходом и координацијом покрета. За три препоручене интервенције им је било потребно око 13.500 евра, па су у помоћ прискочили суграђани којима је добро позната њихова хуманост, па је девојчица сада добро.

Прочитајте још - Требиње: Породицу борца избацују на улицу

- Баш зато што смо и сами били принуђени да затражимо нечију помоћ, уверени смо да ово што радимо и те како има смисла, односно да нема веће среће од усрећити другога - каже Дубравка Вујиновић, и наглашава да су се определили за такозвани тимски рад, па су њихове девојчице у акцију укључиле све своје другарице и другове.

Секретар Црвеног крста у Требињу Марица Томовић каже да је ова породица велики пријатељ њихове друштвене организације, једнако активна и када су друге акције у питању, а не само ова празнична.

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА

ПО окончању прикупљања плишаних играчака, Дубравка, Марина и Лена су припремиле и хумантарну представу са чијег ће извођења комплетан приход од продатих улазница бити дониран социјално угроженим породицама. Премијера комада названог "Новогодишње заврзлама" је у требињском Културном центру заказана за 4. јануар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације