Бањалучка полиција ухапсила је синоћ у 22:40 сати Слободана Рачића (26) осумњиченог да је починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене радње.

Из Полицијске управе Бањалука данас је саопштено да су њихови приопадници, надлежне полицијске станице Бањалука, зауставили и контролисали возило којим је управљао осумњичени, а након алкотестирања саопштено му је да је ухапшен због вожње под утицајем алкохола.

Прочитајте још: Крвава туча у новопазарском супермаркету: Један од учесника зграбио нож и избо другог

Он је након тога одбио полицијско наређење, сео у своје возило, те почео да бежи.

- Наглим стартовањем напао је полицијског службеника, ударајући га вратима возила, те возилом кренуо према другом полицијском службеника у намери да им угрози животе. Такође, угрозио је живот пешака који су се затекли у близини наведеног догађаја, као и друге учеснике у саобраћају. У циљу заштите свог и живота других, полицијски службеник је употребио ватрено оружје према возилу - саопштено је из ПУ Бањалука.

Полицајац је задобио телесне повреде, те му је указана лекарска помоћ на Универзитетско-клиничком центру РС у Бањалуци.

Из полиције је потврђено да је над ухапшеним у току криминалистичка обрада, а о свему је обавештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Незванично сазмнајемо да је Рачић од раније познат полицијским органима, а до сада је привођен преко десет пута због разних кривичних дела.