Добри људи се укључили у акцију помоћи Јадранки Илић из Модриче

Novosti Online / Вид Благојевић

29. 12. 2019. у 16:19

Добри људи се укључили у акцију помоћи Јадранки Илић из Модриче

Фото: Вид Благојевић

У Модричи су се људи одазвали акцији и позиву породице да се помогне Јадранки. Сакупљена средства за прву терапију
Четрдесетогодишња Јадранка Илић из Модриче, мајка два десетогодишња близанца Радомира и Здравка, болује од карцинома плућа. Лекари су јој прописали имунолошке терапије, али породица Илић нема финансијских средстава за те терапије које су изузетно скупе. Један терапија кошта 15 хиљада марака, а Јадранка би требала примити намање 6 таквих терапије. У Модричи су се одазвали акцији и позиву породице да се помогне Јадранки. Одржан је концерт изворне музике на којем је сакупљено 14 хиљада марака, а на петом међународном турниру у малом фудбалу од улазница сакупљено је 2358 марака.


- Јадранка је примила прву имунолошку терапију 18 децембра захваљујући акцији која је покренута у Модричи. Наредну терапију Емболизомома примиће 8.јануара идуће године. Надамо се да ће борба свих нас а посебно Јадранкина успети и да ће она победити карцином плућа. Како смо чули од лекара она би требала примити оптимално од 6 до 8 тих имунолшких трапија.- рекла је Весна Илић, Јадранаки јетрва и једна од активискиња прикупљања помоћи.


Јадранки Илић у августу ове године на прегледу на Универзитетско-клиничком центру у Бања Луци дијагностификован карцином плућа. Тренутно Јадранка би требала примити најмање шеста терапије које коштају око 90 хиљада марака на УКЦ у Бања Луци


- Примила сам прву терапију и добро се осећам. Тренутно се бојим грипе. Највећу снагу у борби са овом болешћу ми даје моја породица, затим браћа, јетрве, рођаци, комшија и пријатеља. Захваљујем се на досадашањој помоћи. Надам се даћу успети, молим се Богу и молим за помоћ - рекла Јадранка Илић.


Прочитајте још: Јадранки потребна помоћ: Годинама се бори против карцинома плућа


Према незваничним сазнањима акција помоћи је наишла на одобравање модричана али грађана суседних општина. Тако ће 8.јанура идуће године бити одржан концерт изворне музике и у Вукосављу. У већини модричких кафића и трговачких радњи постављене су кутије гдје грађани могу оставити помоћ за Јадранкино лечење.Илићи очекују да ће у јануру добити и хуманитарни број у Мтелу и да ће Јадранка победити опаку болест а њени синови одрасти уз маму и тату Ристу који је тешки ратни војни инвалид.


Жиро рачуни за прикупљање помоћи


Сви кojи жeлe пoмoћи Јадранки Илић, уплaту срeдстaвa мoгу извршити нa рaчун у мaркaмa у НЛБ Рaзвojнoj бaнци у Moдричи, брoj: 5620118149020687, и нa дeвизни рaчун: IBAN: BA395620058156534310, SWIFT BIC: RAZBBA 22.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације