Народ се окупља у Бањалуци, Требињу и Палама: Подршка верницима у Црној Гори широм Републике Српске

Novosti Online

29. 12. 2019. у 12:58

Почело је окупљање верника испред Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, у знак подршке православном народу у Црној Гори

Народ се окупља у Бањалуци, Требињу и Палама: Подршка верницима у Црној Гори широм Републике Српске

Фото: РТРС

ДАНАС се у Српској одржавају скупови подршке православном народу у Црној Гори.

Почело је окупљање верника испред Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, у знак подршке православном народу у Црној Гори. Паљењем свећа дају подршку православцима у тој земљи чији су протести обилежили ову седмицу у региону.

Прочитајте још: Украјински сценарио у Црној Гори: Речи руског архиепископа СЛУТЕ НА ЗЛО

Ово окупљање у Бањалуци организовало је Удружење грађана “Петрићевац”, који дели став да је овај закон против Српске православне цркве, али и да су пребијања грађана и свештенства на улицама градова у Црној Гори додатно погоршала ситуацију.

И у Требињу је најављено протестно окупљање на Тргу Слободе од 19 часова. Претходно ће бити одржан молебан у Саборном храму преображења Господњег.

Грађани Требиња и вечерас ће с мирног протестног окупљања послати поруку православцима у Црној Гори да нису сами, да имају подршку своје браће с ове стране границе, ако, како су истакли јуче, током протестних окупљања, граница за братске народе уопште постоји.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић, синоћ је присуствовао молебану и протестној шетњи у Херцег Новом. Градоначелник Херцег Новог Стеван Катић окупљенима је поручио да овај град и Новљани никада неће прихватити спорни закон, док је Ћурић истакао да народ неће продати веру за вечеру и дати имовину Српске православне цркве.

Објаснио је да је Херцег Нови дио Епархије захумско-херцеговачке и зато је и људима у Републици Српској важно шта се у овом граду дешава.

Уз Бањалуку и Требиње сличан скуп одржава и у Палама. Њега су, са истим циљем, организовали самоиницијативно верници уз благослов свештенства паљанске парохије.

(www.rtrs.tv)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

драгана

29.12.2019. 21:04

Bravo,rode. Ovo je tek početak. Borba za opstanak srpskog naroda na svome.

Mudri car Salomon

30.12.2019. 17:52

@драгана - Dragana, ovo bi mogao biti početak kraja .Crna Gora nije regija u Srbiji već samostalna i nezavisna država .Srbi imaju svoju državu , zove se Srbija

Mima

29.12.2019. 22:20

Izvinite,a sta se desava kod nas,da li se i s nase strane nesto preduzima ?

РОБИА

01.01.2020. 11:25

Подршка нашим светиньама и нек се суши рука ко ие руши и дира ....