Марко Павић председник ДНС и генерални секретар ове странке Драгутин Родић поднели су неопозиве оставке на ове функције. Поред њих двојице смењен је и кадар ДНС Неђо Трнинић са места минситра саобраћаја и веза РС.


Павић је навео да се на овај потез одлучио због здравствених разлога и зато што би му даље активности угрозиле здравље, па и живот. Родић је саопштио да је оставку поднео кад је сазнао да је то урадио Павић.


- Сматрам да би мој политички рад у овим околностима на наведеним страначким функцијама био беспредметан. Више од 20 година сам интензивно сарађивао са председником ДНС. Бавио сам се оперативним радом у оквиру статутарних надлежности, градећи и проводећи политике ДНС са огромном већином честитих чланова и симпатизера широм РС и БиХ, навео је Родић у образложењу.

Иначе већ је познато да ће министра Трнинића заменити Ђорђе Поповић члан ДНС и актуелни посланик у Народној скупштини РС.

Потпредседник ДНС Ненад Нешић изјавио је да је са великим жаљењем примио вест о неопозивој оставци предсједника ове странке Марка Павића, за кога сматра да је дао немјерљив допринос развоју ДНС, али и Републике Српске.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Напето у Српској: Ратују ПДП и СНСД!


- Верујем да његов одлазак са чела странке не значи и одлазак из политике, јер су његово знање и искуство неопходни и за ДНС и за Републику Српску, рекао је Нешић.Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза; Фото: С.М.


Он истиче да је немерљива Павићева улога у стварању ДНС и остваривању најбољих резултата те политичке партије у протеклим годинама.

Нешић сматра да ће ДНС из свега изаћи јачи, да ће странка наставити да сарађује са Павићем и да ће спремно дочекати локалне изборе идуће године.