На седници Народне скупштине РС о Програму реформи дошло је до инцидента у којем су учествовали посланик ПДП Драшко Станивуковић и министар унутрашњих послова Драган Лукач. Наиме, током обраћања Лукача чула су се добацивања, што је изнервирало министра унутрашњих послова.

Он је поручио посланику ПДП да "би могао да заврши као заставице НАТО, а које су раније у току дана изнесене из НС РС, након што је Станивуковић покушао да испровоцира посланике владајуће коалиције и министре у влади Српске.

Лукач је потом позвао Станивуковића да приђе, што је овај и урадио те тако додатно изнервирао министра унутрашњих послова, који је бацио папириће према њему, те га одгурнуо руком по лицу.

Већи инцидент спријечили су остали посланици, министри, те обезбеђење Народне скупштине.

После овог инцидента посланици су отишли на паузу.Након паузе настављена је скупштина а у расправама се наставља са тешким речима и оптужбама.

Фото Независне


Посланички клуб ПДП је разговарао о следећим корацима, а потом је речено како опозициони посланици ни ПДП ни СДС више неће учествовати у расправи о Програму реформи. Иако је опозиција напустила седницу у сали су остали посланици СДС Дарко Бабаљ и Небојша Вукановић који је наставио да полемише са посланицима СНСД.


Лукач се обратио медијима и поручио да је Станивуковића одгурнуо од себе јер није хтео да му омогући да га на било који начин угрози, те да га је Станивуковић провоцирао читав дан са НАТО заставама.

Жао ми је што се то догодило у Народној скупштини. Извињавам се јер те ствари нису примерене за Народну скупштину, али никоме не сме да се прилази ПРЕТЕЋИ и да га спречава да говори – рекао је Лукач.


СТАНИВУКОВИЋ: ПРИШАО САМ ДА ПОКАЖЕМ ДА СЕ НЕ БОЈИМ


Драшко Станивуковић је рекао како је на позив да приђе – пришао да покаже да се не боји.


Нађите ми једу земљу у којој министар полиције удара народне посланике и народ, који треба да штити – рекао је он.