Скори долазак Нове године у Бијељину, најављен је кроз данашњу трку Деда Мразева градским улицама, на којој се окупило неколико стотина такмичара из Бијељине и суседних општина.

На две стазе по избору учесника,трчали су такмичари од 7 до 77 година из Србије, РС, Хрватске, Црне Горе, а петомесечна Катарина Шушљик, у наручју оца Дејана, била је најмлађи учесник ове веселе манифестације.

Никола Гаврић,директор ,,Зимског села,, које је организатор трке, каже,да је трка хуманитарног карактера, јер сав приход од котизације такмичара, иде за социјално угрожену децу.

-Трка је без неких строгих правила, може се трчати или шетати, а примарни циљ је, да се прикупи што више средстава за новогодишње пакетиће за децу лошијег имовног стања.


Радује нас добар одзив, без обзира на лоше временске услове, а учешће су узели и млади и стари, комплетне породице и маме са бебама у колицима. Сви који се на крају трке врате на стартну позицију су победници, а дипломе и медаље су у облику јестивог колача, каже Гаврић.

фото Б. Милошевић

фото Б. Милошевић