СЕДМО дете на свет је донела пресрећна 40-годишња Слађана Миланковић, из прњаворског села Палачковци. У прњаворском породилишту, уз доделу пригодних поклона, посетили су их и челни људи општине, начелник Дарко Томаш и председник СО Жељко Симић.

- Зваће се Бране - каже уз осмех поносна мајка.

У њиховом топлином и љубављу испуњеном дому с нестрпљењем ишчекују их још шесторо деце, по троје браће и сестара.

- Уз супруга Сретка (32), раширених руку чекају нас Дајана, Милош, Бојан, Сњежана, Милијана и Николина. Најстаријој Дајани је 20 година. Биће права јагма у чијим рукама ће се Бране наћи и највише задржати - каже Слађана.

Пре десет година наша саговорница имала је несрећу да са троје деце остане без супруга који је изненада преминуо у 35. години. Срећа јој се, ипак, осмехнула када је срела Сретка Савковића, који, баш као и она, воли децу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАТАЛИТЕТ У РС: Све нас је мање!


Новорођени Бране је њихово четврто дете. Ова деветочлана породица, у властитом дому, сада је једна од најбројнијих на прњаворском подручју. Невоља је што новац за воланом камиона једино намиче глава породице Сретко. Надају се да ће се неко широког срца наћи да им помогне бар упослењем неког од одрасле деце, или на било који други начин.Томаш и Симић обишли мајку и бебу, Фото Н. Ђурић

ПОДРШКА

ОПШТИНА Прњавор већ годинама са по 500 марака стимулише брачне парове који се одлуче за треће и свако наредно дете. Све у циљу светлије њихове будућности, наше општине и Српске. Ово су, уз још две присутне породиље, прелеп пример и прелепа слика из прњаворског породилишта, који на најбољи начин оправдавају нашу одлучну вишегодишњу борбу за његов опстанак - рекао је начелник Томаш.