Девојке оклевају да пријаве нападача?! Полиција на ногама због Фејсбук статуса о покушају отмице

О. МАТАВУЉ

12. 12. 2019. у 08:27

Девојке оклевају да пријаве нападача?! Полиција на ногама због Фејсбук статуса о покушају отмице

Фото Д. Поздеровић Полиција на терену

Инспектори већ имају сазнања о сличном нападу, али још нема пријаве

БАЊАЛУЧКА полиција проверава наводе, који су објављени на друштвеним мрежама, о појави манијака који ноћу напада жене и покушава да их угура у аутомобил, у насељу Лазарево у Бањалуци.

Иако постоје сазнања да се догодило више идентичних напада, ниједна девојка која је наводно била жртва још се није одлучила да то пријави полицији. У међувремену, по "Фејсбуку" се "шерују" статуси у којима се девојке упозоравају да се припазе.

- Око цркве Лазарица, данас је (10. децембар оп.а.), око 18 часова нападнута девојка од стране мушкарца старог око 50 година, плаве косе, војнички сређене. Девојка се једва "ишчупала" манијаку. Покушао је да је угура у црни аутомобил, који је био паркиран код цркве Лазарице. Девојке и жене из насеља, припазите се! - објавила је једна корисница "Фејсбука".

Иста корисница је објавила да јој се јавила и друга девојка, која је наводно нападнута на истом месту, што такође није пријављено.

- Полиција званично није примила пријаву о таквим нападима, али се на терену ради и проверавају се све информације, након чега ће бити познато више детаља - наводе у ПУ Бањалука.

Незванично сазнајемо да су инспектори утврдили идентитет једне од наводних жртава и с њом су ступили у контакт. Међутим, она је одбила сарадњу и до среде није желела да пријави напад, нити да даје изјаву полицији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Напад на новинара БН телевизије: Дукић остаје иза решетака


Незванично сазнајемо да су истражитељи и пре наведеног статуса на "Фејсбуку" већ имали сазнања о сличном нападу, који такође није пријављен, али у том случају није познат ни идентитет жртве. У међувремену полиција на терену покушава да дође до евентуалних сведока, а наводно се прегледају и видео--надзори с околних објеката како би се дошло до било којег трага, који би могао да помогне даљој истрази.

(НЕ)УТЕМЕЉЕНЕ ПРИЧЕ

У ПОСЛЕДЊЕ две године у Бањалуци се појавило више сличних прича о покушајима отмице, који никада нису расветљени. Мајка једне девојчице у августу је пријавила да је непозната жена покушала да намами њену ћерку у аутомобил, нудећи јој слаткише. Данима се трагало и за мистериозним комбијем који "пресреће децу". Када се прича са "Фејсбука" преселила у медије полицији су пријављена четири нова случаја, али с три различита описа комбија. Када се прича "стишала", и пријаве су престале да стижу...


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације