ДЕМОКРАТСКИ народни савез неће променити одлуку да Драшко Аћимовић буде кандидат ове странке за место министра за људска права и избеглице БиХ, у Савету министара БиХ. Никаква писма и напади на ову одлуку ДНС, а које стижу изван ове странке, неће је променити, каже, за "Новости", Марко Павић, председник ДНС.

- Драшко Аћимовић је једногласно потврђен на органима странке. Сада са нападима на мене и на њега само доказују да смо на правом путу - каже Павић.

Он додаје да ниједно писмо, а које се спомиње по медијима и насловљено је на председника ДНС, није стигло у његове руке.

Павић истиче да су у ДНС увек органи странке били изнад појединаца, па ће тако бити и код одлуке око именовања Аћимовића за кандидата у Савету министара БиХ.

- Изгледа да ме они који ме сада нападају не познају довољно, јер напади ме само мотивишу да им се супротставим јаче - истиче Павић.

Он додаје да и приче како Аћимовић није члан ДНС, нису тачне јер је он присутан у ДНС одраније.

- Драшко је дошао у ДНС пре шест година. Знају то и ови који се сада нешто буне - каже Павић.

Након што је именовао Драшка Аћимовића за кандидата за министра за људска права и избеглице БиХ, на адресу Марка Павића већ је стигло на стотине писама подршке из целог света, јер сматрају Аћимовића изузетно квалитетним и способним човеком и политичарем, а то је потврдио и Павић.


Драшко Аћимовић

Драшко Аћимовић, кандидат ДНС за министра у Савету министара БиХ, каже за "Новости" да се захваљује председнику Марку Павићу на указаном поверењу и да ће исто оправдати својим радом.

- Након што будем именован у Савету министара БиХ јасно ћу да подржавам политику председавајућег Зорана Тегелтије и наших коалиционих партнера - истиче Аћимовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
СНСД осудио претње Хандкеу и Кустурици: Згрожени смо вокабуларом који користи СДА и појединци из политичког Сарајева

Додаје и да не жели да коментарише све што се спомиње по медијима, а односи се на њега, али каже и да је пре пет година, када се причало о формирању Савета министара БиХ, он био кандидат ДНС за министарско место. Иначе, већ неколико дана око и у ДНС траје свађа да ли је кандидатура Драшка Аћимовића оправдана. Како "Новости" сазнају, више струја у ДНС је "пуцало" на столицу у Савету министара БиХ.

- Најгласнији у негодовању око именовања Аћимовића су били чланови Председништва ДНС, Ненад Нешић, Дарко Бањац и Славко Глигорић - каже извор "Новости".

Такође извори "Новости" кажу да је свађа око Аћимовића само наставак сукоба унутар ДНС.


БИОГРАФИЈА

ИНАЧЕ, у богатој биографији Драшка Аћимовића истиче се и да је као амбасадор БиХ у Белгији 2017. учествовао на Г20 Међуверском самиту "Религија, одрживи развој и избегличка криза", који је одржан у Потсдаму, у Немачкој. Аћимовић је био једини говорник испред Балкана на овом еминентном скупу.