У препуној сали Народног позоришта Републике Српске, одржана је проширена Седница Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука. Члановима Градског одбора и гостима обратио се председник Социјалистичке партије Петар Ђокић, а специјални гост био је председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије Београд и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

Једна од тачака дневног реда било је унапређење сарадње Социјалиста Бањалуке и Београда, о чему су говорили Никодијевић и председник Градског одбора СП Бањалука Горан Селак.

- Градски одбор Социјалистичке партије Бањалука одржао је 10. проширену седницу где смо, поред организационих питања и планирања предстојећих активности, имали част да угостимо председника ГО СПС Београд и председника Скупштине Града Београда Николу Никодијевића, и да разговарамо о проширењу постојеће сарадње наших градских одбора И договоримо заједничке активности за будући период. Анализирали смо до сада урађено и без неког лажног оптимизма, можемо најавити даљи раст Социјалиста у Бањалуци, али и у читавој Републици Српској. Овдје у Бањалуци имамо велики број нових чланова, унапређен је рад градске организације и имамо снажну подршку руководства наше партије. Настављамо са радом као и до сада, сложно и јединствено И с правом очекујемо још боље резултате у предстојећем периоду – истакао је Селак.

Прочитајте још - Петар Ђокић: Испунили план

Председник Социјалистичке партије Петар Ђокић истакао је да је задовољан што Социјалисти дају пун допринос развоју Бањалуке и да верује да ће градска организација на челу са Гораном Селаком остварити још боље резултате у предстојећем периоду.

- Евидентан је марљив рад Градског одбора Бањалука и посвећеност добрим резултатима. Верујем да ћемо већ наредне године имати још боље резултате на Локалним изборима 2020. године. Социјалисти су важан дио власти на локалном нивоу и у оквиру наших задужења дали смо максималан допринос – истакао је Ђокић.

Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије Београд Никола Никодијевић нагласио је да постоји чврста сарадња Социјалиста у Србији и Републици Српској, те да ће Социјалисти Бањалуке и Београда у предстојећем периоду имати још бољу сарадњу. - Желимо да имамо исти изборни програм у Београду и Бањалуци. Имао сам прилику да упознам сјајан тим младих људи који води наш Горан Селак и верујем да ће социјалисти у Бањалуци бити највеће изненађење избора следеће године. Ми у Бањалуци видимо своје искрене пријатеље и сараднике – рекао је Никодијевић.

Председници градских одбора СП Бањалука и СПС Београд најавили су одржавање заједничке седнице у наредном периоду, као и покретање заједничких активности.