У ЈОШ увек неутврђеној километарској колони лаковерних и насамарених жртава "адвоката" Зорана Ристикића (57), превејаног преваранта из Теслића, налази се и 48-годишњи Р. Ш. из Прњавора, својевремено и власника тамошње "куће љубави"!

Након писања о најновијој превари несрећне Дервенћанке за 5.500 марака, овај данас прњаворски угоститељ пристао је да сведочи за "Новости". Његова несрећа није само у томе што је остао краћи за 1.500 евра. Уместо печата на ослобађајући документ у Немачкој, како му је обећао "адвокат" Ристикић, на његовим рукама на граници су шкљоцнуле лисице!

- То је тај гад! А, ја сам, заправо, испао папак - с огорчењем квалификује своју наивност и упире прстом наш саговорник на фејсбук-профил свог "адвоката", који се на њему још представља и као самостални заступник и филмски продуцент. Био је лак плен, мада слови за виспреног предузетника завидне имовине.

Од пријатеља из Немачке Ристикић му је препоручен као "утицајан адвокат из Теслића који буквално ногом отвара врата Бундестага, из затвора и руку полиције чупа и невине и криве, намиче надокнаде за претрпљене страхове, повреде, пензије, плате".

Прочитајте још - Преварант из Теслића поново хара: Несрећној жени узео 5000 км

Изиграни човек признаје да му је управо један такав адвокат и требао како би му избрисао немачку потерницу. Каже да му је због неких ранијих, углавном напакованих, греха и несташлука, за вратом била немачка потерница, која је у међувремену застарела.

- Немци су стално нешто допуњавали како би потерницу одржали у "животу". Ристикићу сам за њено обећано скидање, од затражених 5.000 КМ, унапред дао 1.500 евра - присећа се Р. Ш.

Теслићанин му се представио као заступник оштећених за БиХ, Балкан и Европу, а на фејсбук-профилу му стоји и да је филмски продуцент.

Вешти манипулант је месецима уљуљкивао Прњаворчанина уверењем да се његов предмет крчка у немачком правосуђу и да је само питање дана када ће на њега ставити печат. Када је, међутим, касније крочио на границу на његове руке стављене су - лисице! Данас је слободан човек који с овом исповести упозорава друге.

Ристикић се јавно жалио да му прете смрћу! Како "Новости" у недељу незванично сазнају од његових комшија из теслићког села Блатница, и њему су поново стављене лисице на руке.

ПРЕВАРЕНИ РАДНИЦИ

МЕЂУ многобројним превареним који су нам се јавили погото је потресна прича једног од 17 радника из Теслића, који су уместо добрих зарада и комфора у Ираку једва из свега извукли живу главу. Каже да га и дан-данас море паклене ирачке ноћи када су их Курди заробили. Пуком срећом један од њих успео је да путем "Фејсбука" алармира јавност и обелодани њихову драму.

ВЕШТИ МАНИПУЛАНТ

ПРЕВАРЕНИ Прњаворчанин Р. Ш. истиче како му је Ристикић измигољио када му је у два наврата затражио новац натраг, јер је сазнао од пријатеља полицајаца да је преварант.

- Запрепашћен сам да ми не верујеш и да си толико наиван. Па, највећи лопови и преваранти су управо у полицији и правосуђу. А, они ме мрзе јер им испред носа и из затвора извлачим невине људе, па ме клевећу - испричао је наш саговорник, уверен да су управо на ту причу насели многобројни преварени.