Одавно у Градишки, где је субота проглашена Даном жалости због данашње сахране Давора Мијатовића (18) и Милоша Швраке (18), ученика градишке Техничке школе који су у четвртак увече погинули у Врбашкој, у саобраћајном удесу, није владала оволика туга.

На Техничкој школи, где је по сазнању за трагедију завладао мук, заставе су спуштене на пола копља а на вратима су две смртовнице.

Милошеви и Даворови школски другови данас су у црнини распоређени на два гробља, у Брестовчини где је у 13 сати сахрањен Давор Мијатовић и у Бок Јанковцу, приградском насељу где је сат касније на вечни починак испраћен Милош Шврака.

Њихови вршњаци су у непрегледним колонама које су се слиле у ова два насеља. Нико готово ништа не говори, само се на далеко чују јецаји. Градишка је данас у сузама и болу јер, како нам је казало неколико мештана испред табле са умрлицама, град на Сави још од рата није задесила оволика трагедија.

 – То су деца на почетку живота. Најтеже је њиховим родитељима, браћи, сестрама, родбини али је туга уселила у срца свих становника градишког краја. Нама стално гине младост, лоше вести престижу једна другу. Нешто се мора учинити да то престане јер заједно са омладином која гине, живот се гаси и за остале. Прича се о црним тачкама, то треба уредити што прије – казало је за Српскаинфо неколико становника Градишке за време сахране Давора Мијатовића у Брестовчини.

У удесу, где су погинула двојица матураната из одељења механике, повређена су још два ученика исте школе. То су Мирослав Козомора и Марко Стевић. Сви заједно враћали су се са тренинга кошарке у дворани Основне школе у Врбашкој.