ОСМАН Ш. и Амер Х. из Приједора избодени су ножевима у крвавом "породичном" обрачуну који се прексиноћ одиграо у приједорском насељу Љубија.

Прочитајте још:Акција "Хидра" у Бањалуци: Ухапшене четири особе, опљачкали кладионицу и куће

До обрачуна је дошло у кући Османа Ш. који се претходно жестоко посвађао са својим зетом Амиром Ф. Све је прерасло у тучу у којој су севнули ножеви. Први резултати истраге указују да је Османа Ш. у стомак убо Амиров пријатељ Амер Х. који је с њим био у друштву. Видевши да му је отац нападнут и убоден реаговао је Османов малолетни син који је, такође, зграбио нож и избо Амера Х.

Обојица су са тешким повредама превезена у Општу болницу у Приједору, где су задржани на лечењу и према последњим информацијама налазе се ван животне опасности.

Прочитајте још: Рекла жртви да ће јој неко из куће умрети, па побегла са око 13.000 евра: "Скидање магије" скупо платила

Весна Пачариз, портпарол ПУ Приједор, каже да је полицији у 22.05 пријављено да је у породичној кући у Љубији дошло до физичког сукоба између више особа, и да су две особе задобиле тешке повреде.

- Увиђај су извршили дежурни тужилац и полицијски службеници који су констатовали да је А. Х. из Приједора, након вербалног сукоба, ножем нанео убодне ране суграђанину О. Ш. Након тога је малолетно лице, које је присуствовало сукобу, ножем нанело повреду А. Х. - рекла је Пачаризова.

Појашњава да је малолетник приведен и према њему се поступа у складу са Законом о заштити и поступању са децом и малолетницима у кривичном поступку. Под надзором полиције је и осумњичени Амер Х., док су таст Осман Ш. и зет Амир Ф. испитани на све околности случаја.

- Под надзором Окружног јавног тужилаштва у Приједору предузимају се све потребне радње на документовању кривичног дела покушаја убиства - рекла је Пачаризова.

Мотив свађе, која је довела до крвавог обрачуна, засада није познат. Незванично сазнајемо да су таст и зет полицији испричали различите верзије сукоба, тако да се још испитује ко је све потезао нож, као и редослед којим се сукоб одиграо.